Jen pro info pro ostatni, resil sem podobny problem, vlastne nekolik naraz:
Mam Arduino z eBAY, takze tam je CH340 (bez G, ale to je asi fuk).
Pocitac pod stolem a REBELA od portu daleko.
1) nepodarilo se dlouhodobe komunikovat s deskou - nahral sem ovladac pro Windows 7x64 pro CH341 chip
2) musel sem nastavit u ovladace rychlost portu a cislo portu rucne na COM5 a 115200bps (vychozi co nastavily windows = COM25 se nejak nelibil aplikacim)
2) nesel nahrat firmware pres Arduino, v pulce se to kouslo a pry Upload failed, tak sem si hral s kabely a rychlostma, problem byl v kabelech a portech, rychlost asi neni podstatna
3) nerozbehal sem to na USB3.0 prednich portech s delsim (jinym nez tim kratkym modrym kabelem)
4) nerozbehal sem to na USB3.0 zadnich portech s delsim (jinym nez tim kratkym modrym kabelem)
5) podarilo se mi nahrat repetier pres USB2.0 zadni porty s delsim (jinym nez tim kratkym modrym kabelem)
6) v EEPROM nastavena vysoka rychlost, takze po resetu prestal komunikovat REBEL s hostem (nastesti mam LCD a zmenil sem to zase zpet na 115200 a ulozil do EEPROM)
7) Rebel pri serizovani posuvu, teplot a Z osy prestaval komunikovat po par prikazech s repetier hostem pres USB2.0 zadnich porty s delsim (jinym nez tim kratkym modrym kabelem)
Nakonec sem pouzil USB2.0 HUB, ktery funguje jako prodluzka a zaroven muzu pouzit ten zatracene kratky modry dodany kabel a funguje mi to jak v prednich, tak zadnich portech USB2.0 i USB3.0 (i kdyz to asi nema smysl, kdyz je HUB stejne jen USB2.0)
Neco podobneho se mi delo s pripojenim fotaku do tabletu, kdy do USBhost portu na tabletu naprimo to nejelo (fotak ma USB3.0 port a USB3.0 kabel) a pri pripojeni skrze nejlevnejsi nenapajeny USB HUB z eBAY to funguje bez problemu.
Z toho vyplyva:
Doporucuju napajet Arduino bud pres jeho konektor nebo skrze RAMPS (nutna osazena dioda na RAMPS pod dolnima driverama). Tech 5V z USB je fakt dobrych tak leda na to prvotni nahrani firmware a to za prepokladu, ze to je desktop a tech 5V fakt zvlada dodavat i v zatezi.
Nahrat korektni ovladace podle chipu na Arduion desce (bacha na ty FT232 jak pise hanysl) a zkontrolovat nastaveni rychlosti jak u ovladace, tak v Arduinu, tak v RepetierHOST, pokud jej pouzivate
Nepouzivat dlouhe kabely (mam kvalitni kabel od skeneru i kupovany stineny kabel 2,5 metru a oba nefungovaly).
Rozhodne se vyhnout klasickym prodluzkam USB (vetsina ma tenke draty a ma s tim problem i mobilni telefon).
Zkusit v pripade problemu tak jako ja vclenit USB HUB, ale to bych asi radil jen pro pripad kdy tisk nasledne uz provadite skrze displej a SD slot. Prece jen je to dalsi vec, ktera muze behem tisku zazlobit. Kazdopadne na oziveni Arduina (nahrati FW apod) a prvotni serizeni Rebela je to OK. Kdyz to selze, tak se nic hrozneho nestane.
XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Anycubic Kossel Linear Plus, Anycubic Photon, Anycubic Photon S, Kelant S400 Plus, HEVO ve vystavbe