Přeji všem nadšencům 3d tisku hezký den.
Po nějaké době se mi zželelo první tiskárny co jsem stavěl pře 5 lety, což byl reprap mendel. Od doby co jsem postavil vlastní návrh s názvem sinuhed a vyndal z něj část driverů a hlavu tak rezavěl v kumbále.
První myšlenka byla najít nějakou jednoduchou konstrukci do které jen předělám motory a elektroniku a výběr padl na rebel II. Po nákupu hliníkových profilů a kalených tyčí jsem ale zjistil, že mi některé parametry nevyhovují (menší tiskový prostor a nedostanu tam svou konstrukci hlavy).
Výsledkem byla kompletně znova navržená konstrukce, které momentálně jede naplno a testuje nastavení na lego kostkách.
Na rozdíl od rebela II byl zvětšen tiskový prostor na 210*230*210 (při stejném rámu) všechny plastový díly byly navrženy znovu a některé zcela předělány. Tisková hlava byla navržena na 3mm drát a můj hotend, je s převodem 1/3.3 a je široká 50mm, byla použita moje konstrukce vyhřívaného hliníkového stolu, m6 závitové tyče zavěšeny na ložiska. Přidány moje energořetězy na osu y a x. Pousuvy jsou srovnatelné s mým předchozím projektem (používám rychloposuvy 150mm/s , což se ukázalo být dostatečné).
Moje otázka zní, je tu zájem o zveřejnění konstrukce, výkresů pdf a 3d modelu fotek atd.?