Car píše:To praskání způsobuje jednak nedostatečná teplota při extruzy ABS ven z trysky (špatně se nalepuje na další vrstvu) ,pak je lepší menší skoky po vrstvách ( používám otvor trysky děleno dvěma ) větší kontaktní plocha mezi každou vrstvou .
Tak mi vysvětli že jsem topil 265 st, těsně pod prskáním, 0,5 mm tryska, vrstva 0,25 a stejně to o cca 10 mm níž praskalo a nebo se svislý stojny svíraly do středu tištěnýho předmětu.
Problém podle mě je rozdíl teplot od první do poslední tištený vrstvy. První vrstva má 110 st, nahoře je podle velikosti tištěný plochy 150-190 st při 260 st na trysce. Měřeno infrateploměrem na cca 30 mm vysokým předmětu. Problém ale je, že někde uprostřed kolem 15 mm výšky je teplota pouze 80-130 st. A je tím nižší, čím vyšší je tisk.
Tím že tištěnej díl ochráníš ohrádkou, nebo mu topíš infrapanelem na cca 100-120 st, tak minimalizuješ ochlazování a tím se více vyrovnává teplota v celé výšce tisku. Škoda, že si nemůžu infrakameru půjčit na dýl a stáhnout z ní fotky.
Jirka