Ještě nevím jestli má smysl sem dávat díly, jelikož jsou ještě nějaké drobnosti které potřebuji dodělat hlavně kolem extruderu. Bohužel času moc není, jelikož studuji teďka magisterské studium (Ing) obor stavebnictví a mám toho celkem dost na vypracování a učení. Nicméně budu se snažit v blízké době dotahnout celí projekt do funkčního konce. Návod udělám a dám sem i nastavený firmware. Věcí na dokoupení nejsou skoro žádné akorát šroubky M3×10mm, M3×15 nebo 16mm, matky M3 a podložky.Taky jsem si kupoval ventilátory Sunon (2ks
40×40mm a 1ks
30×30mm) jelikož mají celkem vysoké průtoky, ložiska MagLev Vapo (točí se i na 1% nastavené v repetierovy) a co je hlavní, že jsou vyvážené a nevybrují.
Pak sem dám když tak i plánek na rozšíření pro 2 ventilátory na chlazení (každý je ovládán jiným pinem, PS:nejsem elektrikář ale nějaký jednoduchý obvod ještě zvládnu), vyšlo mi to na nějakých 80kč se vším všudy a funguje to. Já mám zatím zapojen jenom jeden,druhý jsem udělal jen kdyby náhodou.
Jinak můj problém s posuvem plastu je v zubatici. Já jsem ze začátku při navrhování u zubatice bral v zubech průměr 9mm, pak jsem si uvědomil že má asi 8,5mm, jelikož má trochu zahlobené ty zuby. Bohužel moje má dokonce jen 8.3 mm (už je trochu ojetá) a zahloubení je tak velké, že se opírá filament už o velkou plochu zubu a zubatice se nedostatečně zatlačí do filamentu. Podle mého bych pro svůj návrh potřeboval, aby prohloubení zubů bylo max o 0,1mm (celkový průměr 8.8mm) a nebo aby to bylo úplně rovné (pruměr 9mm), ona se časem ojede a udělá si vlastní zahloubení. Jinak jsem zjistil, že ta má zubatice je dělána pomocí závitníku M5, takže jí zkusím teďka jakoby naostřit a uvidím.