HonzaK píše:Tak se omlouvám, dělám v obchodu a tohle bych si nedovolil poslat. Ano návod je perfektní. Ze začátku jsem také pilník, vrták, lepidlo atd. nepotřeboval. jen mi nešlo do hlavy proč nemůžu pořádně postavit základnu aby aspoň trochu seděla a šla vyrovnat do vodováhy. Ujíždělo mi to skoro o 0,5cm a stojky šly do vrtule. Jen jsem nasadil neutahoval a podle uhelníku. No a nedaří se. Tak jsme se naštval rozebral a začal studovat plastove dily. zde je chyba aspoň nějakou přesnost bych čekal. 1h jsem s tím strávil a ehjle po mé úpravě vše na první a bez problému sesazení jedna báseň. To, že některé plastové díly jsou už z výroby popraskané a stačí je jen slepit jsem se tu dočetl ale, že budou díry šejdrem a defakto bez úprav to nepůjde to jsem nečekal. Jen můj poznatek. Jestli tohle dotáhnu do konce a nevyhodím to z okna bude zázrak. Nedokážu si ani představit jak tohle seřídím.
Ano stavěl jsem letadýlka, autíčka a papírové modely. Jinak bych se do toho ani nepouštěl.
Snazime se stavebnice pripravovat v co nejvyssi kvalite. Mame na to spoustu dodavatelu. Kazdou dodavku nahodne kontrolujeme (a nekdy vracime dodavateli). Ale obcas se stane nepredvidatelna vec. Jako napr. ted s krcky hotendu (viz jiny prispevek). Muze se stat, ze nekde nejaky zmetek projde. Inspirovalo mne to k spocitani primarnich dilu stavebnice: je jich cca 560. Cast je sestavena (napr. u hotendu je jich 24ks ale ve stavebnici je to jako hotovy 1ks). Nebo jiny nedavny problem: Microcon dodal motorky, ktere maji melci zarez na hrideli. Takze cervik ve filament driveru je o cca 0.5mm mene zasroubovany. Okem na motorku nepostrehnutelne. A cervik se zadrhaval se o extruder - kde je tykovy ten vycnelek kvuli vedeni filamentu pri tisku elastickych materialu. Koupil jsem pekelne drahe o pul milimetru kratsi cerviky, Dan slibil ze upravi extruder: v miste pohybu cerviku je zbytecne moc plastu. Nevim kolik ks stavebnic nam uteklo do prodeje, ale nebude jich vice nez par ks.
U tistenych dilu mam jako meritko funkcnost. Esteticke veci (zvednuty roh u dilu "vazba rohu" nema na funkcnost vliv, jen to blbe vypada ) neresime. Naprostou vetsinu dilu jsem drzel v ruce kdyz jsem je vrtal (neco delala kolegyne) Spoustu jich slo do kose. S tiskem nam pomahaji externisti. Mame problemy s dopravci. Uz jsem posilal par nahradnich zrcadel rozbitych na tisic kousku nebo tistene dily. Kdyz s tim nekdo prasti z metru o zem, tak ty tezke dily (profily a motorky) jsou schopny totalne rozmackat i zdroj.
V kazdem pripade - pokud mate s nasi stavebnici problem, staci napsat na [email protected] a poslu vam hned novy dil. Chapu ze zakaznici chteji tisknout a ne resit problemy. Na druhou stranu, napr. kazde arduino jsem programoval, takze vim ze je funkcni. A mam uz par kusu totalne odvarenych, vymenenych za nove. Taky jsem jedno odvaril posutim driveru o jeden pin. Pomer chyb zakazniku k nasim chybam je vetsi nez jedna.
Nespokojenych zakazniku mame velmi malo a kdyz jim pomuzeme, tak se casto ukaze ze chyba neni ve stavebnici.
Sam jsem 3D tiskar a lecos ze zakaznickych problemu chapu. 3D jsme se zacali venovat diky neschopnosti stavajici sceny. Cena, rychlost dodani, kvalita. Mam v jrc na starosti IT. A prijde mi to stejne jako s prodavacem, ktery nenahlasi ze ma prodejna problem (napr. nefunguje televize ve vyloze). Kdyz to nevim, tak to nemuzu spravit.