Barzul píše:A čím to v zimě vytápíš a jak to topení reguluješ?
AndroidCZ píše:
Taky jsem pokusně tiskl doplňky na modely lodě s tloušťkou vrstev 0,05 mm. Šlo to a na výtisku není vrstvy vůbec vidět ani cítit, povrch je jakoby sametový. Akorát seřídit podložku na tyhle vrstvy je naprosté peklo.
Fifa píše:AndroidCZ píše:
Taky jsem pokusně tiskl doplňky na modely lodě s tloušťkou vrstev 0,05 mm. Šlo to a na výtisku není vrstvy vůbec vidět ani cítit, povrch je jakoby sametový. Akorát seřídit podložku na tyhle vrstvy je naprosté peklo.
A neni lepsi se na serozovani takhle tenke prvni vrstvy vykaslat a dat prvni 1-3 tluste a pak teprve na to tisknout ?
Fifa píše:Jeste k tomu vyhrivani - chapu ze to nekteri mladsi obyvatele evropskeho sojuza to nemuzou znat, ale drive se prodavali takove sklenene tepelne koule, ktere by i prostor docela dobre osvetlili
AndroidCZ píše:Barzul píše:A čím to v zimě vytápíš a jak to topení reguluješ?
Mám tam akvarijní topítko zasunuté do hliníkového profilu, viz asi 3. post v tomto vlákně. Má to vlastní termostat a používal jsem to v zimě. Ale má to malý výkon, tj. samo to box nevyhřeje a po delší době už je vyhřívání kontraproduktivní, tak jsem ho zatím úplně vypnul.
AndroidCZ píše:
No a jak toho dosáhnu? Používám Slic3r a tam jde nastavit jen tloušťka první vrstvy. Další vrstvy jsou pak už stejné... Nicméně ikdyž tu první vrstvu nastavím jako "hodně" tlustou, tak je to stejně ve výsledku citlivé, protože když má první vrstva třeba 0,1 mm (tj. 200% ostatních), tak je to furt málo. A mé sklo není zce rovné jak jsem zjistil.
Fifa píše:AndroidCZ píše:
No a jak toho dosáhnu? Používám Slic3r a tam jde nastavit jen tloušťka první vrstvy. Další vrstvy jsou pak už stejné... Nicméně ikdyž tu první vrstvu nastavím jako "hodně" tlustou, tak je to stejně ve výsledku citlivé, protože když má první vrstva třeba 0,1 mm (tj. 200% ostatních), tak je to furt málo. A mé sklo není zce rovné jak jsem zjistil.
Prvni vrstva je jasna (a jednoducha) Zbytek bych upravil primo g-code - rucni editace Z- posuvu neni az tak hrozna prace. A kdyz nechas vygenerovat treba 6 vrstev raftu, 3 z nich odmazes a u 3 zdvojnasobis Z posuv, tak ani nemusis upravovat celej G-code. Jen je jeste potreba dat pozor na velikost extruze.
AndroidCZ píše:Pěkný box
– ten buildtak má za sebou kolik cca tisků? Můj "odešel" po měsíci vlivem teploty (bed na 120°), zmršilo se to lepidlo na které drží a začal se krabatit...
Zpět na Všeobecná problematika tisku
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 46 návštevníků