Rebel II JRC

Re: Rebel II JRC

Příspěvekod paja » 22.05.2015 22:07

HonzaK píše:Tak se omlouvám, dělám v obchodu a tohle bych si nedovolil poslat. Ano návod je perfektní. Ze začátku jsem také pilník, vrták, lepidlo atd. nepotřeboval. jen mi nešlo do hlavy proč nemůžu pořádně postavit základnu aby aspoň trochu seděla a šla vyrovnat do vodováhy. Ujíždělo mi to skoro o 0,5cm a stojky šly do vrtule. Jen jsem nasadil neutahoval a podle uhelníku. No a nedaří se. Tak jsme se naštval rozebral a začal studovat plastove dily. zde je chyba aspoň nějakou přesnost bych čekal. 1h jsem s tím strávil a ehjle po mé úpravě vše na první a bez problému sesazení jedna báseň. To, že některé plastové díly jsou už z výroby popraskané a stačí je jen slepit jsem se tu dočetl ale, že budou díry šejdrem a defakto bez úprav to nepůjde to jsem nečekal. Jen můj poznatek. Jestli tohle dotáhnu do konce a nevyhodím to z okna bude zázrak. Nedokážu si ani představit jak tohle seřídím.
Ano stavěl jsem letadýlka, autíčka a papírové modely. Jinak bych se do toho ani nepouštěl.

Snazime se stavebnice pripravovat v co nejvyssi kvalite. Mame na to spoustu dodavatelu. Kazdou dodavku nahodne kontrolujeme (a nekdy vracime dodavateli). Ale obcas se stane nepredvidatelna vec. Jako napr. ted s krcky hotendu (viz jiny prispevek). Muze se stat, ze nekde nejaky zmetek projde. Inspirovalo mne to k spocitani primarnich dilu stavebnice: je jich cca 560. Cast je sestavena (napr. u hotendu je jich 24ks ale ve stavebnici je to jako hotovy 1ks). Nebo jiny nedavny problem: Microcon dodal motorky, ktere maji melci zarez na hrideli. Takze cervik ve filament driveru je o cca 0.5mm mene zasroubovany. Okem na motorku nepostrehnutelne. A cervik se zadrhaval se o extruder - kde je tykovy ten vycnelek kvuli vedeni filamentu pri tisku elastickych materialu. Koupil jsem pekelne drahe o pul milimetru kratsi cerviky, Dan slibil ze upravi extruder: v miste pohybu cerviku je zbytecne moc plastu. Nevim kolik ks stavebnic nam uteklo do prodeje, ale nebude jich vice nez par ks.

U tistenych dilu mam jako meritko funkcnost. Esteticke veci (zvednuty roh u dilu "vazba rohu" nema na funkcnost vliv, jen to blbe vypada ) neresime. Naprostou vetsinu dilu jsem drzel v ruce kdyz jsem je vrtal (neco delala kolegyne) Spoustu jich slo do kose. S tiskem nam pomahaji externisti. Mame problemy s dopravci. Uz jsem posilal par nahradnich zrcadel rozbitych na tisic kousku nebo tistene dily. Kdyz s tim nekdo prasti z metru o zem, tak ty tezke dily (profily a motorky) jsou schopny totalne rozmackat i zdroj.

V kazdem pripade - pokud mate s nasi stavebnici problem, staci napsat na [email protected] a poslu vam hned novy dil. Chapu ze zakaznici chteji tisknout a ne resit problemy. Na druhou stranu, napr. kazde arduino jsem programoval, takze vim ze je funkcni. A mam uz par kusu totalne odvarenych, vymenenych za nove. Taky jsem jedno odvaril posutim driveru o jeden pin. Pomer chyb zakazniku k nasim chybam je vetsi nez jedna.

Nespokojenych zakazniku mame velmi malo a kdyz jim pomuzeme, tak se casto ukaze ze chyba neni ve stavebnici.
Sam jsem 3D tiskar a lecos ze zakaznickych problemu chapu. 3D jsme se zacali venovat diky neschopnosti stavajici sceny. Cena, rychlost dodani, kvalita. Mam v jrc na starosti IT. A prijde mi to stejne jako s prodavacem, ktery nenahlasi ze ma prodejna problem (napr. nefunguje televize ve vyloze). Kdyz to nevim, tak to nemuzu spravit.
  • 0

paja

Příspěvekod HonzaK » 24.05.2015 12:28

Pro Paju: Celkově stavebnice je perfektně připravená. Nad čím opravdu smekám je návod. Sam občas musím udělat nějaký ten návod a vím co za tím je práce. Co mě opravdu mrzelo je některé zpracování plastových částí. Mě to prostě zasekávalo. Tak jak jsem napsal raději jsem si všechny díly prohlédl a podle potřeby do upravil a opravil. Stane se nebo jsem puntickar nevím nu. Tiskárna je zdárně postavená a teď se ji snažím jen doladit (seridit) a zkusit tisknout.
  • 0

HonzaK

Příspěvekod Martin Marek » 24.05.2015 13:53

Ten problém z červíkem jsem měl. Stačilo odebrat kousek plastu. A nějaký zádrhel v krčku hotendu mám taky, ale nemá to žádný vliv na tisk (na Rebelu tisknu jen PLA od Fillamentum). Nehodlám to vůbec řešit.
... v první stavebnici jsem měl krátké šrouby pro přišroubování motorku osy "Y".

Nic co by ale stálo za řeč, ani jsem to nemusel napsat.
Je to dobře vymyšlená stavebnice.
  • 0

Martin Marek

Příspěvekod kroxigor » 24.05.2015 16:01

HonzaK píše:Pro Paju: Celkově stavebnice je perfektně připravená. Nad čím opravdu smekám je návod. Sam občas musím udělat nějaký ten návod a vím co za tím je práce. Co mě opravdu mrzelo je některé zpracování plastových částí. Mě to prostě zasekávalo. Tak jak jsem napsal raději jsem si všechny díly prohlédl a podle potřeby do upravil a opravil. Stane se nebo jsem puntickar nevím nu. Tiskárna je zdárně postavená a teď se ji snažím jen doladit (seridit) a zkusit tisknout.

Až to rozchodíš tak si zkus některý z větších dílu vytisknout. Uvidíš, že to není žádná sranda vytisknout to bez zkroucení nebo prasknutí, nebo aspoň mě se nedaří při pokusu vytisknout si dalšího Rebela II.
  • 0

PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
kroxigor

Images: 14
Asi budeš docela dobrej :D

Příspěvekod HonzaK » 10.06.2015 08:24

Musím podpořit sestavu od JRC po prvotních problémech vše funguje a pracuje v rámci možností podle mých představ. Co musím vyzdvihnout je skvělá podpora a řešení problémů. Výměna součástky do druhého dne a rady co a jak mám dělat.
  • 0

HonzaK

Příspěvekod Joshuax » 14.06.2015 22:05

Zdarec, mam objednano z JRC. netusim jestli ty tiskarny prochazi nejakou evoluci, nebo se to seka porad podle puvodni predlohy a upgrady si clovek musi natiskat sam, tak se radeji zeptam.

Co je pripadne dobre hned poresit proti te Tckove stavebnici ?
Netusim jake jsou tam rozmery tech lozisek, ale nezkousel jste nekdo sehnat SKF ? Vetsi maji kvalitni, ale netusim jestli delaji i tyhle prcky.
Pripadne nejake dalsi tipy na upgrade, ktery je dobre hned provest ?
Je tu tech veci na foru fakt milion, halda ruznych tipu na modifikace ci nastaveni, ale ze by tu bylo vylozene nejake jedno vlakno, kde by to bylo nejak sepsano podle toho, jak se to tu objevovalo a na cem se komunita ci tvurce shodl, ze by bylo dobre pouzit, to jsem bohuzel nenasel. Pak novacek nema sanci poznat, jestli to co se tu pred pul rokem resilo, uz bylo treba zase prekonano necim jinym, nebo je aktualni dostupna stavebnice dal, nez o cem se tu tenkrat psalo. :-(
  • 0

Joshuax

Příspěvekod Rebel » 14.06.2015 23:42

Podstatnejsi zmeny, respektive spise opravy drobnych chyb a vylepseni jsou aplikovany co nejrychleji primo do stavebnic JRC.
Nikoliv vsak zasadni konstrukcni zmeny ci uzivatelske upgrade. Stavebnice je i v zakladu pri spravnem sestaveni a serizeni funkcni zcela bez problemu a upgrade pro svou funkci nepotrebuje. Kazdopadne nejake drobne zmeny se jeste chystaji.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel

Images: 243
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Příspěvekod Joshuax » 15.06.2015 19:29

Tak jsem dnes vyzvedl tiskarnu a rovnou zkoukl ty 3, co tam pracovaly na plne obratky :-) Je tam moc pekna v takove medene barve. Klucina co mi to podaval o tom moc nevedel, ale pak se zjevil andel s havranimi vlasy a zodpovedel mi vsechny dotazy. :-)
Kvalita tisku na tech tiskarnach nebyla vubec zla. Ta medena mela paradne pravidelny infil. Skoda, ze v takove kvalite neni taky vlastni stavebnice, co se vytistenych dilu tyce, ale co uz. Kdyz to bude tisknout rovne, radeji si neco pretiskam do foroty, kdybych to prehnal s napinamim ci itahovanim. Zatim jsem slozil ram, podle uhelniku je to dokonce rovne, byl jsem mile potesen, ze jsou tam proti dostupnym fotkam uplne jine dily, co se treba spojovacich materialu tyce. To brouseni matic me moc nelakalo :)

Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk
  • 0

Joshuax

Příspěvekod Joshuax » 16.06.2015 08:58

Tak jsem se jak pokracovat ve stavbe a narazil jsem na toto....
Neprijde mi to uplne v pohode.... Tyce nejsou nicim namazane a ta potravinarska folie jim viditelne nedela dobre....
Nemluve o tom, ze jsem tu jednu poslal po stole a je kriva... :(
To ze jsou zavitovky plne spon, to bych jeste prezil a chapu, ze se tu bavime o minimalnich nakladech, ale resi se tu kazda desetina milimetru a ja mam 5 desetin jenom na prohnuti tyce... Co s tim ?

Obrázek
  • 0

Joshuax

Příspěvekod Rebel » 16.06.2015 09:06

Asi nejlepe napsat/zavolat "andelovi s havranimi vlasy = Paja zde na foru" a ne sem.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel

Příspěvekod LLB » 16.06.2015 09:10

Tak konečně jsem se dostal k tomu napsat sem pár řádek. K tiskárně jsem došel cestou spletitou, ale nakonec jsem s výběrem nesmírně spokojen. Pěkně od začátku, jednoho krásného slunného dne mi přišel mail od alzy, kde mě zaujala cena pamětí RAM a jak už to tak bývá, člověk se poohlídne i po jiných webech a na webu nc jsem objevil 3D tiskárny jako stavebnici. Stavebnice vertex K8400 se mi náramně zalíbila a cena mi nepřišla až tak strašná oproti tomu co jsem si pamatoval. Po dalším pátrání jsem se dostal k videu od pana Zahradníka a přes jeho web i k poznání, že existuje stavebnice Rebel II. Skoro to vypadalo, že už je jasno, než jsem narazil na toto fórum a protože jsem z Prahy, tak jsem potřeboval mít stavebnici hned a né čekat na pošťáka, kterej u nás stejně nezvoní, objednal jsem rebela z JRC.
Stavba proběhla téměř bezproblémově, potkal jsem se pouze s problémem zasunutí pojezdových tyčí pro osu x do koncovek, nic co by nespravilo kladivo :lol: delší červík u extrudéru mě taky postihl, ale to spravila domácí fézka a spokojenost se dostavila.
V jednom příspěvku tady paja říkal, že nechápe proč si většina lidí bere toho s kalenýma tyčema, na to bych měl odpověď: nikde není specifikovaný to častý používání, nevíme co si pod tím jako začátečníci představit a k tomu ten cenový rozdíl v celkové částce je minimální, tak proč si nedopřát to lepší nejlepší 8)
Tímto děkuji za úžasnou stavebnici z JRC.
  • 0

LLB

Příspěvekod Joshuax » 16.06.2015 09:12

OK, zajimalo me jestli to neni normalni, jestli se to nema nejak DIY doresit... Ty tolerance na tech tycich jsou nejake ? Proto tohle je docela dost na muj vkus, ale nemuzu to srovnavat s presnostmi pozadovanymi na cnc, takze co ja vim co je jeste v norme.

Btw mel jsem za to, ze Paja je kluk, aspon podle toho ze pise v muzskem rode...
  • 0

Joshuax

Příspěvekod Rebel » 16.06.2015 09:16

Aha, tak sorry, ten rod jsem nekde asi prehledl (andel muze byt taky asi chlap ne? ), Paja je skutecne kluk jako buk :D Kazdopadne tyce by nemely byt krive a uz vubec ne pokud mas kalene. Napis pajovi, nebo mu zavolej, vyresi to briskne :)
  • 0

Rebel

Příspěvekod Joshuax » 16.06.2015 09:19

Jako ja jsem mozna uchylnej (alespon manzelka porad rika ze nejsem normalni), ale ne zase tolik :D
OK, dam jim chvili na kafe, pak tam zavolam. Dik
  • 0

Joshuax

Příspěvekod Rebel » 16.06.2015 09:21

A myslis ze je tady hodne normalnich ? :D ja si myslim ze ne, vcetne me, ale tim nechci samozrejme nikoho urazit :D
  • 0

Rebel

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II