Rebel II JRC

Re: Rebel II JRC

Příspěvekod veteran » 28.01.2015 13:53

ne ne, pouze soubor s připonou .gcode
  • 0

veteran

Příspěvekod lubosh » 28.01.2015 18:26

Asi bude chyba v programu Arduina. Mě to sice tiskne, ale když jedu z karty a zastavím tisk, tak Arduino nekomunikuje přez USB, musím ho restartovat. Pak jede zase normálně.
Zkusil bych jinou desku, já už jí taky měnil.
Luboš
  • 0

lubosh

Jen tak dál :)

Příspěvekod paja » 28.01.2015 23:07

S veteranem jsme si volali. Vypada to, ze problem SD karty je dany nekompatitou filesystemu, ktery se samovolne namountil na linuxu. Ten firmware v repetieru pro praci se soubory na SD karte neni dokonaly.
Doufam, ze se to veteranovi podari objasnit a postne sem vysledek.
  • 0

paja

Příspěvekod Rebel » 28.01.2015 23:11

Nevim, zda to tu jiz nekde padlo, ale SD karta by mela byt formatovana ve FAT16 ci FAT32, nikoli NTFS, VFAT vi linux fs atp.
  • 0

Dan - Rebel ? ;) - http://rebelove.org - Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M ! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
Rebel

Images: 243
Zasloužil bys asi medajli :) Nebo jsi admin :D

Příspěvekod paja » 28.01.2015 23:17

lubosh píše:Asi bude chyba v programu Arduina. Mě to sice tiskne, ale když jedu z karty a zastavím tisk, tak Arduino nekomunikuje přez USB, musím ho restartovat. Pak jede zase normálně.
Zkusil bych jinou desku, já už jí taky měnil.
Luboš

Ja jsem narazil na obdobny problem s elektronikou RAMBo. Pote co jsem vymenil puvodni FW marlin za repetier. Vysledoval jsem, ze nesmim mackat ohrev hotbedu a hotendu drive, nez se vykonaji prikazy v bufferu. Jinak mi to prestavalo topit.
To zruseni tisku ma asi v repetieru nejskou bugu.
Rekl bych, ze pokud se arduino po resetu vrati do puvodniho stavu, tak neni problem v arduinu ale ve firmware tiskarny.
  • 0

paja

Příspěvekod Neon3 » 29.01.2015 02:08

Černý kapton
Při jaké teplotě prosím sundavatr výtisků dolů z černého kaptonu? Tiskl jsem při 110°C na stolku ... Nějaké díly mi šly při cca 60°C dolů hezky, zbytek jsem pak sundaval při cca 30°C a povedlo se mi kapton trošku trhnout :-( Díky
  • 0

Neon3

Příspěvekod paja » 30.01.2015 21:39

Ja sundavam cca pri tech 60-ti. Pri vyssi teplote se spise odlepi kapton od zrcadla nez od objektu.
Je lepsi pouzit spise skubnuti nez tah.
A chce to mit dobre nastaveno Z. Cim niz, tim to lip drzi a hur to jde sundat.
  • 0

paja

Příspěvekod Neon3 » 30.01.2015 21:47

Dobře, díky. Ještě teda vyzkouším. Jinak kapton se mi lehce odlepil a vytvořil bublinky i během tisku, kdy se rohy měli tendenci odlepovat a "brát" ho sebou :-/
  • 0

Neon3

Příspěvekod veteran » 03.02.2015 21:46

Tak tisk z SD karty vyřešen.
Problém byl jen v naformátování karty v 64 bit. operačním systému.
Kartu jsem naformátoval v 32 bit. systému, je úplně jedno jestli ve windowsech nebo linuxu (vyzkoušel jsem obojí). Pak už nahrát vygenerovaný soubor s Q-Codem a to bez rozdílu operačního systému a jeho rychlosti (x86-64) a může se tisknout.
Ještě jednou díky pájovi za podporu a hlavně trpělivost. :-)
  • 0

veteran

Příspěvekod HonzaK » 22.05.2015 09:52

Zdravím. Tak po všech peripetii, dotazů atd. Kdy jsem nedostal odpověď nebo měl šílenej telefonát 1,5h s dohodou a nic, udělal objednávku po telefonu se dohodl a zas nic. Tak jsem si pořídil REBELA od JRC abych pochopil jak to celé funguje a poté si překreslil a postavil Danovu verzi. Chápu, že je to REPRAP, že to nebude bez chyb a problému ale mohu s klidným svědomím říct vědět co mě čeká nechtěl bych to ani zadarmo. Tím to všem neznalým doporučuji školení se stavbou. Osobně se mými kamarády během stavby stal pilník, vrták, lepidlo, velká trpělivost a pevné nervy. Takhle si stavebnici opravdu nepředstavuji.
Jak se stavbou pokračuji, tak čím dal tím víc přemýšlím jak to celé vůbec může fungovat s takovou přesností. Doufám, že to dotáhnu do zdárného konce a něco vytisknu.
  • 0

HonzaK

Příspěvekod Thrawn » 22.05.2015 14:57

K dnešnímu dni máš tady na fóru přesně jeden příspěvek. Kdyby ses ptal přímo tady, tak lze ledacos vyřešit bez dohod a zdlouhavých telefonátů (a s kým si teklefonoval?).

Ohledně stavebnice, viděl jsi někdy stavebnici pro plastikové modelářství? RepRap není LEGO, nestačí jen vyndat z krabice a složit (už to tady někdo i zmiňoval). Když víš jak, lze tiskárnu složit za pár hodin. Školení se hodí, ale určitě není nutné. Pilník, vrták, lepidlo a trpělivost je samozřejmě základ pro většinu hoby prací technického zaměření. :D

Když tady napíšeš s čím máš konkrétně problém, pomoc se určitě najde. Tiskárna za tu cenu tiskne skvěle. Pro lepší parametry by jsi musel pravděpodobně změnit technologii tisku (a už to nebude stát pár tísic).

Takže, co ti přesně nefunguje/nejde?
  • 0

Thrawn

Příspěvekod kajaf » 22.05.2015 15:39

Zdravím,

nějaký ten měsíc už tu vše sleduji a tak se také přidám do diskuze ...

Rebela mám od JRC také a vše perfektní. Jeden den objednáno, druhý den večer vyzvednuto a částečně postaveno.

Za 8h bylo složeno, druhý den za 2h vyvázáno a "lehce seřízeno" (proudy, Z-stop, atd).

- pilník, vrták, lepidlo, atd jsem vůbec nepotřeboval
- velkou trpělivost ano a to hlavně u nasazení pojezdu Z na ty tyče (šlo to velmi těžce a bál jsem se, že praskne plast)
- pevné nervy ano, protože ve dvě ráno mi z ruky vylítnul šroubovák za topení a probudil celej barák :D

Předchozí zkušenost se stavbou žádná. Návod je dobře napsaný, jen u nastavení driverů jsem se zdržel a pořád hledal "kde je ten zobáček co má ukazovat na čtvrt" :-D. (pak jsem se dozvěděl, že kolega to vůbec neřešil až se mu motor extruderu "zatavil" do pojezdu -- nakonec to nějak srovnal, nastavil a šlape mu to také).

Po 14ti dnech odešel zdroj. Čekal jsem to, měl divný zvuk už při prvním zapojení. Elektrikář říkal, že to zní jako by se tam o něco uzemňovala cívka. Zavolal jsem do JRC a domluvili jsme se na výměně kus za kus, z ruky do ruky. Fantastické!

Jinak tisknu hlavně PLA na čisté sklo. Zatím jsem vytiskl skoro 4 kg a vše šlape. Vyzkoušeno na tom mám i ABS, WOOD (ale seká se mi v trysce) a PET (ten je výbornej). Vše od JRC (skoro vše ty velmi vychvalované plasty Mladeč :D -- ale já s tím nemám problém).

Vychytávky a úpravy už mám vymyšlené za tisíce, ale držím se a zatím jsem nic extra nepodnikl.

Jediné co mě občas trápí je, výška trysky od skla. Vše seřídím, udělám 4 výtisky a 5. už se mi nechytne na sklo. Sundám, umeju to obyč mýdlem a teď asi 15 minut ladím Z-stop, protože se mi nechce první vrstva chytnout. Když se podaří, tak zas jedu několik výtisků.
  • 0

kajaf

Příspěvekod HonzaK » 22.05.2015 16:31

Tak se omlouvám, dělám v obchodu a tohle bych si nedovolil poslat. Ano návod je perfektní. Ze začátku jsem také pilník, vrták, lepidlo atd. nepotřeboval. jen mi nešlo do hlavy proč nemůžu pořádně postavit základnu aby aspoň trochu seděla a šla vyrovnat do vodováhy. Ujíždělo mi to skoro o 0,5cm a stojky šly do vrtule. Jen jsem nasadil neutahoval a podle uhelníku. No a nedaří se. Tak jsme se naštval rozebral a začal studovat plastove dily. zde je chyba aspoň nějakou přesnost bych čekal. 1h jsem s tím strávil a ehjle po mé úpravě vše na první a bez problému sesazení jedna báseň. To, že některé plastové díly jsou už z výroby popraskané a stačí je jen slepit jsem se tu dočetl ale, že budou díry šejdrem a defakto bez úprav to nepůjde to jsem nečekal. Jen můj poznatek. Jestli tohle dotáhnu do konce a nevyhodím to z okna bude zázrak. Nedokážu si ani představit jak tohle seřídím.
Ano stavěl jsem letadýlka, autíčka a papírové modely. Jinak bych se do toho ani nepouštěl.
  • 0

HonzaK

Příspěvekod jokerit » 22.05.2015 16:51

No tak nevím, ale Rebely jsem stavěl už 4. Z toho jen ten první (můj) je stavěný ze součástek "sežeň si sám". Díly jsem si tiskl na svém staříkovi Darwinovi. Po téhle zkušenosti jsem další shánění jednotlivostí už odmítal. No a pak přišel zeťáček s prosbou abych mu postavil taky Rebela. Tak jsem zvolil cestu JRC stavebnice. A pro další známé už nic jiného neberu. Pája ty plastové díly perfektně připravuje, takže úprav je minimálně, profilové matky a vůbec všechno v balení - no prostě jedna báseň. Jenže je otázka, co vlastně od té stavebnice, potažmo vůbec od 3D tiskárny očekáváš.
  • 0

Rebel II, Rebel III, Kossel Plus, Wilson, Darwin, Prusa I3 MK2S MM
jokerit

Příspěvekod janekx » 22.05.2015 19:14

Ja jsem do 3d tisku spadnul pomerne narychlo a JRC si nemohu vynachvalit, podpora, znalosti, stavebnice vyborna.
  • 0

janekx

PředchozíDalší

Zpět na REBEL II