Ok, domluvím se s Danem a začnem prodávat nábytek se zabudovaným Rebelem
Jinak ke smradu – já jsem čekal že po otevření skříně se to vše vyvalí ven, ale není to tak. Sice nerozumím principu, ale je docela možné že se do omezeného objemu vzduchu dokáže odpařit jen určité množství "smradu" a pak je to třeba už nasycené (podobně jako do čaje nejde vhazovat cukr donekonečna, po určitém množství se přestane rozpouštět. Není tady nějaký chemik, co by to dokázal popsat nebo vysvětlit?
Když v tom boxu dotisknu, tak jej otevřu jen nakrátko (abych vyndal tisk) a hned zase uzavřu, nevětrám to. A to co v tu chvíli cítím je hlavně horko, než smrad. Ne že by to nesmrdělo vůbec, ale prostě to není extrém. Upozorňuju že je ale potřeba mít ten box skutečně maximálně vzduchotěsný, protože i malá mezera znamená šíření horkého vzduchu se smradem ven.
Přemýšlel jsem, že bych dovnitř zabudoval uhlíkový filtr s ventilátorem, který bych spustil až po dokončení tisku třeba na půl hodiny. Vzduch by nešel ven, ale jen by se dokola protahoval tím uhlíkem. Patrony se za 150 Kč dají koupit třeba v Ikea (nebo i jinde), je to do digestoří:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10174556/ Prý to funguje tak, že filtr má určitou kapacitu pohltit pachy a pak přestane fungovat. Ale vzhledem k tomu, že by to běželo jen chvíli po skončení tisku, tak by nějaký čas vydržel, navíc já třeba tisknu dost malé objekty a tam to vůbec není potřeba.
Chtělo by to prostě nějakého odborníka na plasty, který by dokázal vysvětlit co se vlastně z toho ABS uvolňuje a jak se toho zbavit