No, ... jak popsat jak je mekka ??? Ja ji asi poprve videl nekdy v letech 91-93 kdy zacal masivni boom CD-ROM mechanik a s tim i jejich problem se ctenim vypalenych medii, takze doslo mockrat na demontaz. Uz tenkrat sem byl prekvapenej jak takovej malej kousek "gumy" efektivne rozlozi teplo do chasi a pritom diky sve lepivosti a tvarnosti drzi kde ma a presne se vytvaruje ... Pak sem ho s zeleznou pravidelnosti vidal pri opravach notebooku a pokud bylo neco neopravitelne a slo to do kopru, tak sem si prave tyhle "gumicky" schovaval. Pozdeji sem je pouzival na stejny ucel jen v jine aplikaci.
Maji ruzne tloustky, tvrdost a samozrejme i ruznou tepelnou vodivost. Tato co sem pouzil pro HB ma 3,2w/m-k a je relativne dost mekka. Pokud ji zmacknes mezi prsty, tak ji celkem snadno rozplacnes, ale na plose 200x200 uz se tohle nedeje. Ostatne sklo samo o sobe velky pruhyb nema a tim, ze je to tak tvarny naopak "pouze" vyplni nerovnost nezi HB a sklem. Proto sem zvolil 1mm. Silnejsi uz by prave mohla delat paseku na krajich a hlavne je to zbytecnost a 0,5 uz by nemusela pobrat ten rozdil v nerovnosti. A hlavne nalepeni takove plochy s 0,5, ktera bez kryci folie je jak ziva, by uz mohl byt taky problem ...
V podstate to byl napad a prvni varianta a vysledek je pro me naprosto uspokojujici - vyresilo mi to problem s krivosti HB a i s rozlozenim a rychlosti nahrati HB.
Jeste takova drobnost, tenhle silikon je na povrchu lehce lepivej, takze jeho instalace ja taky snadna. Sklo na tom paradne drzi i samo bez skripcu. Uz sem takhle tiskl prave jeden ram na 250ku kdy sem potreboval plochu 199,96x199,94. Sklo mam ted 210x210 s urizlimy rohy. Rano to kdyztak vyfotim. Ale jinak skripce pro sichr pouzivam. Odlepit se to samo nemuze ani posunout, ale pritlak je vyhodou pri prenosu tepla. Nastaveni vzdalenosti trysky je beze zmen - nicim me to zatim neomezilo.