Nejspíš bude problém už při samotném výběru či možnosti výběru rovné závitovky ,asi je nejlepší mít možnost si ji vybrat z regálu sám a tím ,že závitovku koupíš z Nerezky eliminuješ ,že je to Čína a i závit vypadá jak má .
Neříkej mi ,že nenajdeš v obchodě z 10 závitových tyčí 1 metrovku dobrou a to navíc v úseku 350 mm max. dobrý obchod závitovky skladuje na stojáka ,jak leží na paletě či ve svazku v regále ,tak nebrat a utíkat jinam .
jednu metrovku jsem kupoval v Horbachu ,druhou v místním železářství ,třetí a čtvrtou také v nějakém obchodě se spojovákem .
Abych nezapomněl rovné rozdělení závitovky je také velmi důležité - já tu mám soustruh ,tak to je hladký rovný ,ale když to kuchneš pilkou na železo nebo flexou - určitě to rovné nebude a bez vrypů také ne ( jasný necháš větší mezeru mezi hřídelkou krokáče a závitovkou ,ale to pak záleží i na tuhosti spojky či hadičky ).
Používám akvaristické hadičky modré barvy se silnou stěnou ( myslím že jsou spíše určené pro potravinářský průmysl - nebyli kupovány v obchodě typu exota zvířátka a syn ) průhledná a zelená nevyhovovali z hlediska slabé stěny či příliš velké pružnosti a pak skřehli a popraskali .
Závitovka která je sama o sobě prohlá "nerovná" ,určitě nemá význam ji ještě chytat do jednoho horního ložiska ,aby jsi ji jakože vystředil naopak to přeneseš do celé kostrukce tiskárny .
Málem bych zapomněl na nemalý vliv správného usazení Mosazné matky v držácích ( to je vlastně ta náhrada ložiska "středič" ) , když ji vložíš zešikma ,těžko pak můžeš chtít i po rovné závitovce ,aby neopysovala nahoře elipsu .
Asi to shrnu do jednoho - nestav tiskárnu jako tupoun obecný ,ale přemýšlej u toho co to bude ovlivňovat a jak to spasovat ,tak aby to chodilo jak má ( dáváš to do hromady jen jednou ,tak si na tom dej záležet i kdyby to poskládání mělo trvat 14 dní pomalé mravenčí práce ),ale chápu že koupit si dílce na tiskárnu ,mít to vše doma a neposkládat to co nejrychleji do kupy se dělá velmi těžce
Konstrukce Prusa i2 ,Rebel 2 ,PEEK hotend 3mm i 1,75mm vlastní výroba ,Marlin , Ramps 1.4 ,motory Microcon SX17 -0905 ,KISSlicer64