Zdravím,
nějaký ten měsíc už tu vše sleduji a tak se také přidám do diskuze ...
Rebela mám od JRC také a vše perfektní. Jeden den objednáno, druhý den večer vyzvednuto a částečně postaveno.
Za 8h bylo složeno, druhý den za 2h vyvázáno a "lehce seřízeno" (proudy, Z-stop, atd).
- pilník, vrták, lepidlo, atd jsem vůbec nepotřeboval
- velkou trpělivost ano a to hlavně u nasazení pojezdu Z na ty tyče (šlo to velmi těžce a bál jsem se, že praskne plast)
- pevné nervy ano, protože ve dvě ráno mi z ruky vylítnul šroubovák za topení a probudil celej barák
Předchozí zkušenost se stavbou žádná. Návod je dobře napsaný, jen u nastavení driverů jsem se zdržel a pořád hledal "kde je ten zobáček co má ukazovat na čtvrt"
. (pak jsem se dozvěděl, že kolega to vůbec neřešil až se mu motor extruderu "zatavil" do pojezdu -- nakonec to nějak srovnal, nastavil a šlape mu to také).
Po 14ti dnech odešel zdroj. Čekal jsem to, měl divný zvuk už při prvním zapojení. Elektrikář říkal, že to zní jako by se tam o něco uzemňovala cívka. Zavolal jsem do JRC a domluvili jsme se na výměně kus za kus, z ruky do ruky. Fantastické!
Jinak tisknu hlavně PLA na čisté sklo. Zatím jsem vytiskl skoro 4 kg a vše šlape. Vyzkoušeno na tom mám i ABS, WOOD (ale seká se mi v trysce) a PET (ten je výbornej). Vše od JRC (skoro vše ty velmi vychvalované plasty Mladeč
-- ale já s tím nemám problém).
Vychytávky a úpravy už mám vymyšlené za tisíce, ale držím se a zatím jsem nic extra nepodnikl.
Jediné co mě občas trápí je, výška trysky od skla. Vše seřídím, udělám 4 výtisky a 5. už se mi nechytne na sklo. Sundám, umeju to obyč mýdlem a teď asi 15 minut ladím Z-stop, protože se mi nechce první vrstva chytnout. Když se podaří, tak zas jedu několik výtisků.