Ahoj, tak jsem už také 3D
Ve čtvrtek dorazila stavebnice 3D tiskárny REBEL II Plus. Zásilka dorazila v pořádku. Stavbu jsem začal v pátek po práci, vše bylo O.K., moc se mi líbilo, jak bylo vše napytlíčkováno, super. Stavbu železa jsem dokončil téhož dne za cca pět a půl hodiny, malinko matoucí bylo znázornění levého a pravého rohu. V průběhu sobotního dne, jak byla chvilinka, jsem zapojil všechny kabely a v neděli jsem začal oživovat. Nastavení dle návodu proběhlo bez problému.
Při prvním tisku se vyskytly problémy a to: tištěný objekt se nepřilepil k zrcadlu - špatně nastavená mezera mezi tryskou a zrcadlem. Mezera nastavena na cca 0.2 mm a tisk mohl začit, bohužel se mi nepodařilo dosáhnout teploty 110°C na hotbedu, desku jsem zahřál jen na 107°C, ale i tak se zadařilo, tisknul jsem na 105°C a tištěný objekt se pevně přilepil k zrcadlu. Tisk zkušební krychle dopadl O.K. Následoval tisk dalších předmětů (
http://www.thingiverse.com/thing:201097/) a to i do výšky 10 cm a vše bylo v pořádku.
Testování jsem prováděl s 3D ABS-T 1,75mm transparentní tiskovou strunou, filament.
Pokusil jsem se zavést PLA 1.75mm, zde buhužel nastal problém, když se začal filament (struna) nahrnovat pod filament driver a to z důvodu velké teploty hřídele motorku extrudéru. Teplotu motorku se mi bohužel nepodařilo stáhnout, takže další testy byly jen s materiálem ABS.
Další problém nastal při pokusu tisku z SD karty, je to bezvadná věc, člověk nemusí mít připopjený počítač, ale bohužel tento tisk se nezdařil, zatím nevím proč, ale soubor s požadovaným objektem nebyl přijat.
Závěr:
S 3D Stavebnicí 3D tiskárny REBEL II Plus jsem velice spokojen, vůbec nejsem z oboru elektro a stavba i uvedení do provozu bylo, podle mne velice jednoduché.
Děkuji JRC za, jak jinak, než perfektí stavebnici 3D tiskárny.
Věřím že používání SD karty doladím.
Můžu jen doporučit