Zdravím,
úspěšně jsem předělal osu X na prusovske dily MK3S. ALE je tu problém. Kvůli spojkám 8x5 nejde sjet s osou níž než cca 4 cm nad tu desku s nápisem REBEL (nikoliv tedy sklo, uvedená vzdálenost je deska-hotend). Dá se to řešit delšími šrouby co drží desku, ale raději bych i kvůli plánovanému přechodu na ty prusa desky udělal jinak, aby jela níž.
Napadlo mě dát buď nižší motory, ale to mi pomůže tak o centimetr a nebo dát motory nahoru. Ale to asi nebude ideální i kdybych trapézy podepřel něčím zespoda aby nevisely. To asi ne, s tím je moc práce.
Možná upravit Y, aby bylo výše. Zde zjišťuji, že bych buď musel přetisknout držáky všeho na ose Y nebo poupravit rám, viz níže, ale to zmenší délku o 60 mm. 90 mm délky zabere stolek a je tam potřeba cca 200 mm volných a to nevychází.
Nebo motory s integrovaným trapézem. Ale ty jsou buď 300 nebo 400 mm a jelikož mám sakul verzi, tak vzdálenost vršek motoru- vršek rámu je 360 mm. Měl bych tedy 60 mm nevyužitých. Drahé. Ale kdo uvažuje třeba o druhé tiskárně, může vzít v úvahu a koupit větší rám. Pro mě nevyužitelné.
Děkuji za rady, pokud něco takového máte, ocením i foto!
Uživatel Lachtan86 nejspíš našel řešení a to dát něco mezi vozík X a extrudér. Jak sám naznačuje, Sakul něco takového měl.