Zdravím,
dostal jsem se do situace, kdy pro mě bude nejschůdnější nechat si díl vytisknout než kupovat originál od značkovýho servisu. O co jde - hodně lidí si pamatuje na slavnou řadu sluchátek Sennheiser HD555. Byly vzhledově pěkný, byly poslechově dobrý a nebyly zas až tak jo drahý, jenomže po pár měsících u nich totálně rozpraskaly boční nosný oblouky mezi mušlema a hlavovým mostem, který v rámci šetření nechala mateřská firma z Dojčska místo v €U vyrábět žabí ksichty někde v Rejžovým Bambusistánu u strejčka Maa. Všecko bylo způsobeno nenažraností strejčka Maa a neschopností lidí od Sennheiserů mu dát dopředu najevo, že jestli něco odrbe, nedostane ani vindru. Namísto toho strejček Mao aby ještě víc vydělal na hloupejch nic nekontrolujících bílejch ksichtec do vsázky do vstřikovacího stroje místo originálního ABS plastu nasypal ABS recyklát, dobarvil, nalisoval, do kešeně spokojeně zastrčil rozdíl mezi nákupkou origo granulátu a cenou za nějakej indicko-pákistánskej šrot ze směsi pytlů od hnojiva poslanýho do Bejrútu a z Kaspickýho moře vytaženejch zbytků ruskejch hraček a byl v chillu a za vodou. Jenomže co čert a jemu podobní nechtěl, ty recyklovaný polymery se za půl roku používání rozpadly, bočnice sluchátek popraskaly a milý mušle, místo aby držely přitisknutý na posluchačovo palici zůstaly vlát na spojovacích kabílkách visících na středním dílu hlavovýho mostu. A to docela hromadně, jenomže soudruzi od Sennheiserů z Dojčů místo aby vstali od stolu, sedli na letadlo a po přistání v Bambusistánu strejčka Maa roztrhli jako žabu vejpůl za podvod radši svým zákazníkům v €Uropě nalhali, že praskání je způsobovaný nesprávným skladováním a že se na to nevztahujou záruky a kdesi cosi. Výsledek byl, že většina lidí chtivých kvalitního sluchátkovýho poslechu si buď koupila vyšší řady sluchátek, spolehlivě dál vyráběný z dílů původem z €uropy, nebo utekla ke konkurenci. Já jsem šel první cestou, koupil jsem si vyšší typ a ony popraskaný HD555 jsem strčil do šuplete.
No a před loňskými Vánocemi jsem na ně při úklidu narazil. Praskání se sice zastavilo, ale nosit nejdou a na hlavě nedrží. Volal jsem k výhradnímu zastoupení firmy do Prahy a bylo mi sděleno, že mateřská firma ty bočnice samostatně nikdy nedodávala, že sluchátka se pokud byl důvod měnily kus za kus (!!!) a jinak zákazník platil v tomhle případě celej náhlavní most za částku vyšší jak 1000,- CZK a dvě hodiny práce nutný k rozpojení a novýmu spojení spojovací kabeláže, která bohužel byla udělaná tak, že se díly mostu a bočnic, ač sešroubovaný každej ze dvou polovin, z kabeláže bez rozpojení nedají sundat ... Usoudil jsem, že když už se "samodomo" tisknou i ozubený kolečka do převodovek šlehačů a podobný díly, že by asi neměl být takovým problémem projekt "jak vytisknout bočnice k Sennheiserům" - trochu jsem popátral a jeden z mých známých mě navedl sem na tohle fórum. Potřeboval bych pomoct s naskenováním bočnice a s vytvořením projektu pro tisk. Mám možnost vymontovat tvarově i rozměrově shodné bočnice ze sluchátek jiného typu, které mi jako náhradu nabídl i značkový servis. Ty po naskenování a převedení do potřebnýho softu by byly vzorkem, podle kterýho by se daly vytisknout páry dalších bočnic. Fotka sluchátek s označenou bočnicí a body, kde se komplet vzájemně natáčí je v příloze. Obě bočnice jsou zrcadlové.
A teď se ptám - byl by tady někdo bydlící ne někde v Tramtárii od České Třebové, schopný a ochotný se podobného challenge chopit? Jsem bastlíř, umím si ledacos ubastlit sám, ale 3D tisk je pro mě španělská víska. Za potřebný materiál jsem samozřejmě připravený zaplatit nebo se dohodnout na nějakém jiném vzájemně výhodném revanši.
Díky za čas a případnou radu a pomoc.