On ten mechanický zákluz je spíše nouzovka kvůli nemožnosti naprogramovat servo.
Ale , pokud by se upravil, asi by tam airsoft mechanika vlezla. Hlaveň má v sobě Al trubku 8/6.
Víc by mě ale bavilo, kdyby z laufu vyfuněl kouř.
Viděl jsem to na YT. Jen ten kouř těch generátorů je takový
jalový, není v něm ten tlak, ta dynamika ...spíše takovej kouřící sádrovej ježek.
Jenže vymýšlením blbinek oddaluju finále.
Dnes jsem vypískoval pásy, smontoval převodovky (pastorek motoru pěkně na vůli proužku papíru) a otestoval.
Zatím bez mazání a pásů. Převodovka chvilku řvala, ale po pár povelech vpřed-vzad se vyklidnila. Je z měděného PLA z Mladče a chodí parádně. Většinu korby jsem tiskl PLA Devil Design. Všechno fajn, ale měl jsem občas mezery mezi
perimetry. Po neúspěšném ladění ve sliceru jsem vzal posuvku a začal semotamo měřit. No, měl jsem to udělat hned.
Průměrně 1,8 místy 1,9 a pár metrů 1,35. Takže jsem na PLA DD zanevřel a zbytek jsem dotiskl stříbrnou z Mladče.
Alespoň se budou lépe patinovat odřeniny a nerezové svary.
Protože mám slušnou krabici testovacích výtisků, prubnul jsem tmelení. Zabrousím povrch papírem400. Nijak moc, jen takové sjednocení. Používám dvousložkový body plnič, nedávám ředidlo. Větší plochy stříknu, je to taková hutná krupice, perfektně zalije stopy tisku a dobře se brousí. Sváry maskuju páskou. Menší plochy tupuju houbou, výsledek je podobný, jen nemusím maskovat detaily. Při větší vrstvě plniče, dokud je mokrý se pak nechá zaschlým starým štětcem napodobit (natupovat) struktura plechu z válečné výroby. Sváry přetřu štětcem reveláckým hliníkem a pak RAL 6003 nástřik.
Taková malá fičurka mě pomohla při lepení vodících trnů: Jsou ze dvou půlek a když spoj neseděl úplně dokonale, přejel jsem s ním párkrát po překližce, jako bych ho brousil. Povrch se mírně třením nahřeje a spoj se parádně zacelí a zahladí. Je to myslím hezčí a rychlejší než broušení.
Tož zatím asi vše. Ráno budu muset nalupat čepy do pásů. U dalšího tanku asi vyprubuju spojovat články nylonovým filamentem. Tady mám díry 2mm, tak musím použít kovové čepy...Práce ještě hromada. Jenom kdyby nebylo to jaro, začíná se zase vymýšlet "zábava" kolem domu, strašně to zdržuje