Zdravím, potýkám se s podobným problémem a potřebuji radu.
Tisknu na Prusa MK3S (stavebnice), několik měsíců byl tisk bez problémů, 3 cívky PLA a 2 PET jsem vytiskl bez větších problémů.
Ten ale nastal. Během tisku dílů pro poslední "projekt" jsem přišel k tiskárně, která sice dotiskla, ale na podložce nic nezůstalo - na trysce byla "bambule" filamentu která si zahrála golf se vším, co bylo na podložce, dokonce tak pečlivě, že se v zúžení krčku ohnul heatbreak.
Nejprve mě "to" netrklo, vše jsem očistil, zkompletoval a vrhnul se na tisk. Situace se opakovala.
Pořídil jsem nový hotbreak, novou trysku, nový heat blok. V téhle fázi jsem si všiml, že filament tekl také závitem. To jsem hodil na problém se závitem v hliníkovém bloku, který utrpěl při golfu, s tím co bylo vytištěno na podložce - ohnutý heatbreak nakopl závit, ten pak netěsnil/heatbreak nešel rovně na trysku...
Teď jsem ve fázi - nový heatbreak, heatblock, tryska, tiskárna 2h tiskne parádně, po 3h tisku je na trysce a heatblocku cosi připomínající "spaghetti bolognese". Ze závitu teče filament. Trysku i heatbreak jsem pro jistotu dotěsňoval teflonovou páskou. Dotaženo za tepla. Protože toho času jsem už četl toto vlákno, dal jsem si pozor i na pozici tryska vs. heatbreak - z trysky kouká ven celý závit a kousek.
Co dělám špatně?
Teď chci vše zase vyčistit, zkontrolovat a vyzkoušet jeden z předchozích g-code, který zůstal na kartě, ve snaze eliminovat tu možnost, že g-code sám o sobě je zdrojem toho problému, jestli je to vůbec možné...
https://i.ibb.co/m6TyFB6/63940586237-82-B70171-B8-E8-4-C2-E-8-E80-14391429-A7-FC.jpg