V tom s Vámi nesouhlasím, aspoň podle toho, co jsem viděl, pan Lenc všeuměl je.
Jinak je pravda, že Petr Zahradník zrovna k oblíbencům kolegů z Prahy nepatří, tedy pokud mohu posoudit i dle vyjádření Petra Bláhy. Když to vezmu dle sebe, tak tehdy na netu jako jediného prodejce tiskáren za pro mě přijatelnou cenu jsem našel Zahradníka. Až potom jsem se seznámil s historií Rebela. Jenže to byla doba, kdy "opisovali" všichni - viz různé mutace Rebela, Rebelix, Rebel Cube .... Sice určitou nevraživost chápu, ale (pokud vím) patentované to nikdo neměl.
Horší bylo, že Zahradník k tiskárnám nedával žádné pořádné návody a odkazoval případně na svůj telefon. Teda který nebral! Jenže po telefonu se stavět nedá, pokud to člověk v životě neviděl. O dostavbu jsem nejdříve požádal jeho, ale on mně nakonec řekl, že na to nemá čas. Když si vzpomenu, že jsem se začal učit tisknout na ABS a uměl si nastavit jen teplotu podložky a trysky, divím se, co jsem tehdy všechno vytiskl a že jsem se také nenechal otrávit.
-----------------------
Mrázka jsem poznal již dříve jako modeláře, kdy se prodejem tiskáren ještě neživil. Když mnohem později začal točit neveřejná videa o 3D tisku a S3D, jako kamarádovi mně k nim zdarma umožnil přístup. Já jsem mu vysvětlil, že videa sice jsou opravdu výživná, ale když si člověk potřebuje najít nějakou nepoužívanou funkci, tak přeci nebude čučet na hodiny a hodiny videa jenom proto, aby to na konci zase zapomněl.
I když jsem si sám pro sebe dělal nějaké důležité poznámky, ve finále to bylo na prd, protože jsem to pořád hledal a stejně nebylo to přehledné. Proto jsem díl po díle tato videa zpracoval do textové podoby a je pravda, že o některých nastaveních jsem neměl "ahnung" a jiná jsem doplnil já, ale v nepodstatné míře. Jelikož ta videa jsou podmíněná zaplaceným členstvím (ani nevím kolik), a tedy zdrojem jakéhosi zisku, pak to s mým Průvodcem to je tak, jak to je. Jak jsem psal, poslal jsem mu pdfko s tím, že to může rozesílat dle vlastního zvážení. Takže je možné, že prvním zájemcům jej pošle zdarma (netuším).
Felix Pro L, Creality Ender 5 Plus (vytuněný), Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D