Takže, hodím to zatím sem, pokud by byla tendence nějako více diskutovat rozdělím téma.
Pořídil jsem tedy
Geetech MeCreator 2 za akční cenu cca 3700,-
Tiskový prostor udávaný výrobcem 160x160x160mm.
Ostatní fotky zde:
https://photos.app.goo.gl/Qgfon8bMDYGHchSV8Shrnu plusy:- opravdu povedený, masivní a pevný svařený skelet
- na tiskárně je jediný tištěný díl, což je fandukt pro ofuk výtisku
- docela úhledně zapojeno
- systém pojezdů vcelku ok, až na ložiska Z
- mechanika řešena poměrně jednoše a funkčně
- řídící elektronika až na driver E dostačující
Drobnější nedostatky:- kabeláž stolku poměrně krátká
- chybí nějaké rozumné uchycení kabeláže na extruderu
- direct MK8 jako celek. Chodí, ale není to prostě top.
- FW který v tom je z výroby není odladěn, třeba X0 je mimo stolek
- s originál drivery A4988 dost hlučné, pokud se nevymění driver pro extruder aspoň DRV885 a nenastaví větší proud, nedá se moc svižně tisknout. Deklarované rychlosti výrobcem nedá ani omylem
- stolek ač je menších rozměrů, stejně není moc rovný
- 3bodový systém vyrovnání stolku je nic moc, v podstatě to srovnat dobře nejde
- tisk na papírovou samolepku nic moc, ale je to samoyřejmě řešitelné
- tisková deska má rozměr 180x180mm, skutečný využitelný prostor bez HW úprav 155x165mm +-
- nevystředěný stolek vůči skutečné tiskové ploše
Velké mínusy:- ložiska na Z spíše nepoužitelná. Stolek se kouše, mají asi hranaté kuličky
Vypral jsem je několikrát v ultrazvuku a namazal pouze WD40kou, s vazelínou to nemakalo. To je na výměnu, nic méně to teď jakš takš jezdí
- vadný a nevhodný driver E, výrazně při posunu pulzoval
Takže pokud by nebylo nutné "sahat" na Z ložiska, dalo by se říci, že to splnilo účel pro který jsem to chtěl, popsaný v tématu. Upgrade hotové/plánované k maximální dokonalosti:- vyměnit Z ložiska
- dolatit FW, použil jsem poslední Marlin
- upravit stolek se 4bodovým uchycením
- nalepit mag. fólii na BED použít planžetu
- dát tišší drivery (dal jsem na XYZ TTM2208 a na E LV8729), popřípadě vyměnit celou řídicí desku s řízenými drivery
- po výměně desky bude možné použít bezendstopový režim a docílit trochu větší tiskové plochy v X (tedy aspoň těch 160 udaných výrobcem)
atd, atd, atd ....
- lepší extruder
- probe Z
Veškeré ostaní dokumenty, FW, stl modifikací atd zde https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharingKaždopádně až na tu peripetii s ložisky na Z je to za těch 3700,- dobrý kup, ale při aktuální ceně okolo 6000.- už bych se asi trochu rozmýšlel.