od mpczmpcz » 25.02.2021 12:16
to Antoans: sice už jsem to psal, ale zkusím znovu. Podložku plánuji 30-40x60cm. Kupovat roli E25 a lepit několik pásů vedle sebe se mi moc nechce. Je s tím rýpačka a výměna není jednoduchá. Lze sice objednat za blíže nespecifikovaných podmínek i roli E25 širokou 40cm, stále ovšem 50 metrů, nicméně na test se mi zdá odpad 49 metrů nepraktický, při té šířce i dost drahý. Moc velkých věcí netisknu, takže bych to spotřebovat tak za 100 let. Jesli jsem to pochopil dobře ty slova výrobce na webu, je na tom jakési tlakem aktivované lepidlo, což není úplně jasné, (tak jako všechny informace, co tam mají a dávají), co to vlastně dělá, ale údajně nelze odstřiženou fólii nalepit na klasickou transportní fólii, jak je běžné u ostatních samolepek. Tím pádem bych si musel založit manufakturu na lepení bedů a zájemce by musel poslat bed k nalepení.
Planžety už mám vlastní rez i nerez, laser taky, tam v planžetách již problém nevidím žádný. Zatím jsem neřezal nic, čekám, až někdo na tu čistou stranu rez nebo nerez planžety hodí 3Dlac a otestuje tisk. Zabere to pár minut. Na skle 3Dlac funguje perfektně, to mám i sám dlouhodobě vyzkoušeno. Proč to nefunguje (údajně) na kovové planžetě, zatím není vysvětleno a snad ani důkladně otestováno. Ta piplačka s 3Dlakem mě nevadí, výdrž má 3Dlac slušnou, cena lidová, výsledky pro mou amatérskou potřebu naprosto vyhovující. Pokud navíc bude planžeta lehce odnímatelná, můžu si jich nařezat a nalakovat kolik chci sám, tak by to nemuselo mít vadu. Odstranění 3Dlac-u je jednoduché a rychlé - oproti té fólii se mi to zdá podstatně jednodušší. Navíc tu máme nezávislost na dodavateli, termínech a především rozměrech, které si zvolím, jaké chci. Takže to je má, zatím pouze neověřená myšlenka, třeba je to úplný nesmysl. Předpokládám, že to se tu brzy vyřeší a nemusí to možná ani dlouho trvat. mpczmpcz, 25feb2021