Po zkušenosti s vylítaným Rebelem 2 jsem nějakou dobu provozoval Anet A8 z výprodeje a po čase se začal koukat po něčem lepším. Loni jsem se na 3D expu porozhližel po něčem zajímavějším.
Nejvíce se mi tam zalíbil Rebelix Cube a tak jsem ho použil jako základ pro moji konstrukci.
Původní plán byl upravit osu Y jen pro jeden motor. Dily, které jde koupit, nahradit kupovanými. A tištěné díly nahradit výpalky z nerezu. Ať je to hezky tuhé.
Během léta se to trošku zvrtlo když jsem narazil na Core XY a konkrétně tiskárnu Bucaneer.
A původni návrh os XY šel do koše
Jelikož jsem chtěl co největší podporu komunitních modifikací, tak je upevnění extruderu jako u tiskáren CR10, Ender, Anet E16,...
Kromě tří dílů, se mi zatím daří aby aby díly nebyly ohýbané. Ale zatím mě nenapadlo lepší řešení.
Tiskárnu mám navrženou pro tisk 300*300*400 ale stačí vyměnít pár profilů, dát delší vedení a je to docela velká potvora.
Další možnost rozšíření vidím třeba výměnu nástrojů. Prostor pro to tam nějakej je.
Většinu potřebného HW už mám doma, teď jsem zadal výrobu výpalků a když to dobře dopadne, tak snad do vánoc bude tisknout.
Ohledně HW:
Re-Arms
Ramps 1.6
TMC2130 přes SPI
6x endstop
filament sensor
BL touch
MK8 dual gear podavač
Kompletní extruder pro CR10.
Magnetická pružná podložka.