Zdravím.
Zjistil jsem, že na pracovním Rebelovi se mi nějak prohnul bed nebo lépe řečeno zkroutil do vrtule. Je to asi 0,35 mm, peníze na novej momentálně nejsou, ale tisknout se chce. V šuplíku se válela REIDA.
Nevládnu bohužel jazykem anglických kmenů, přesto jsem tam namontoval REIDU, nainstalil a nakonfiguroval Marlin 1.1.9 a nastavil Bilinear autolevel podle jakéhosi návodu na 3Dfactory .
Bohužel to neřeší můj problém. Používám na tiskovou plochu LokBuild a ten je poměrně měkký, ale naštěstí se nastavuje vzdálenost trysky trochu větší, takže došlo k tomu, že mi to na některých místech nechytá a místy mi tryska skoro ryje do plochy.
Pokud tisknu na rychlost silnějšíma vrstvama, tam se to dá skousnout, ale pokud to chci na přesnost nízkými vrstvami, je to problém.
Problém by měl vyřešit Unified bed leveling (UBL), jenže návod v češtině jsem nikde nevygooglil, našel jsem jakési video, kde víc kecá než ukazuje, ale i když to nějak nastavím jsem v koncích, mám chaos v těch kódech co se musí zadat na počátku tisku, aby se ten mesh uložil a dopočítal zbytek plochy a pak s ním třeba 10 vrstev pracoval, aby se to vyrovnalo. I když si to nějak na marlin.org přeložím, stejně z toho nejsem moudrej.
Je tu někdo kdo provozuje UBL na Rebel II s Mega2650 + Ramps 1.4 a Marlin 1.1.9, kdo by poskytl konfiguráky a napsal tu sekvenci těch kódů pro začátek tisku a vysvětlil co to dělá?
Určitě by se to hodilo nejen mě.
Předem díky.