Já zase nevím o nikom, kdo si v dnešní době kupuje Rebela II.
Ačkoliv sám ho mám, dnes bych si ho už také nekoupil. Ale ať to je Rebel či Průša, pořád to je malá tiskárna. Také jsem si chtěl sám postavit svou velkou tiskárnu, ale skončil jsem u ceny profilů a s přesným nařezáním. Pokud člověk nemá kámoše, který s tím dělá, vůbec nemá smysl se do toho pouštět. A to ani nemluvím o tom dalším. Ale hlavně .... proč bych to proboha dělal?! Když zase porovnám v nizozemí vyrobeného Felixe a 5,5x levnějšího vytuněného Endera, tak mimoto, že je Felix dvoutryskový, tak toho víc neumí a lepší tisk nedokáže. Je to ale větší bedna, než je běžná automatická pračka. A kvalita zpracování?!
Myslím, že tak nedotažené šrouby by si ani Číňani nedovolili a to ani nemluvím o hrsti přimagnetizovaných šroubů zespodu heatbedu. FW je někdy na mašli.
Základem nabídky Mrázka (to není reklama!) není přestavba tiskáren, ale sestavení a nastavení, což pro začátečníky spolu se zaškolením považuji za ideální službu. Pak samozřejmě nabízí i přestavbu dle přání zákazníka. Je však pravdou, že je nestíhá stavět a má větší poptávku, než mu dodavatelé stačí dodávat. Tak to prostě je. Navštívil jsem pár dílen pro 3D tisk a je zajímavé, že tam žádný z nich neměl ani Průšu, ani Rebela a ani např. Ultimakera, ale např. Rebelixy (viz Petr Bláha - mj. organizátor 3D Expa), nějakého Felixe a Endery. Ať si někdo tvrdí, že to tak není, to je mi jedno. Co jsem viděl, to jsem viděl.
Já si myslím, že tu nemá smysl fanaticky hájit či odsuzovat nějakou značku, každý výrobek si najde svého kupce, ale objektivně ...... kdo mi na našem či sousedním trhu najde 3D tiskárnu s plochou tisku 30x30cm (v mém případě 35x35cm) v základní sestavě do 20tis. Kč? Na žvásty, že to nefunguje, že to špatně tiskne apod. nemám čas reagovat.
Felix Pro L, Creality Ender 5 Plus (vytuněný), Creality CR-10S Pro s BL Touch, Rebel II, Simplify3D