To Georgov:
BL je čína, ale nedám na ní dopustit. Hlavní výhodu vidím v tom, že můžu používat několik podložek s různou výškou. První vrstva je ním vždy 100%. Tyče mám pr. 11mm povrchově kalené, chromované , broušené a superfinišované. Pouzdra jsem si vytočil na soustruhu a finální průměr jsem vystružil. Je to tiché, bez vůlí, občas na to kápnu olej... Zkoušel jsem kuličková ložiska, pouzdra, ale s tímto jsem max spokojený.
BMG extruder je super, krásně se zavádí filament, použil jsem menší a hlavně lehčí krokáč. S převodovým poměrem 3:1 je pole mě možné dosáhnout zlepšení povrchu a malých detailů, na druhou stranu je nutnost snížit rychlost retrakcí s TMC drivery. Ale ty se hodí hlavně na osy X a Y. Momentálně ho sice mám na extruderu - TMC2009, ale objednal jsem si na zkoušku LV8729.
Deska je cuprexit vyleptaný v chlorihu železnatém - klasika plošňák. Konektory jsou na rychlou výměnu trysek v hotendu - viz toto vlákno
http://www.rebelove.org/viewtopic.php?t=2587 - moc doporučuji, výměna je otázkou minuty.