Jako nováček (mám Photona z výprodeje cca týden) jsem hledal jak vše nastavit.
Nivelace a nastavení nuly je na netu popsáno několika způsoby. Zvolil jsem na papír. Nejde to ovšem popsat exaktně - jakou silou lze s papírem manipulovat, někdo to má lehce, někdo jede až na krev. Udělal jsem to tak, že s papírem šlo posouvat jen ven, zpět už nešel a ještě jsem sjel o desetinu dolů - display nerpraskl
. Pak jsem při utahování imbusu řádně kontroloval, jestli jde papír stejně stuha na obou stranách, vlevo i vpravo - několikrát. Zkusil jsem i několikrát posuv o 3 kroky nahorů a dolů a opět kontroloval obě strany platformy. Prostě aby to bylo co možná nejrovněji s displayem. Pak nastavil nulu. Možná je ta opičárna zbytečná, ale tisknu.
Slicer. Použil jsem Chitubox 1.6.5.1, shlédl několik videí jak nastavit parametry podpor a jak natočit výtisk. Nainstaloval Photon File Validator. Referenční kostku od číňana (G-code) načetl v tom validatoru a sprostě obsal nastavení všech parametrů. Při kontrole, FIX-u, a přeuložení to ukáže všechny parametry co tam mají. Řekl jsem si, že ví co dělají
, já ne. Co jsem chtěl vytisknout jsem nastavil a slicnul v Chituboxu, protáhl validatorem a vytiskl. Pro upřesnění, tiskl jsem z resinu dodaném k tiskárně - Anycubic Green Basic.
Odmaštění pomocí IPA a kontrolu nádobky jestli tam nejsou nečistoty považují za jasné. Platformu jsem nebrousil. Mám za sebou 6 tisků, je to málo, vím, ale zatím to funguje bez potíží. Jo a výtisk jde dolů z platformy tak, že nemám pocit, že by upadl a zároveň nemusím nijak silou páčit, nebo měl strach, že rupne podpora. Prostě dobře
.
Pardon za elaborát.
pby