Tak.. nedalo mi to a ten 3D Fox jsem si dal na starší tablet s Androidem 5, vyhrabal jsem i dvě OTG microusb redukce a jedna dokonce fungovala -> připojil jsem to k Anet A8 plus.
Připojení tiskárny tak aby ji to akceptovalo je ale mírnej očistec. Pořád to nešlo ačkoliv jsem měl všechno správně, nakonec jsem restartnul tiskárnu i tablet a pak si to konečně vyžádalo povolení pro připojení usb zařízení a chytlo se to.
Rozhraní je takovej jednodušší strohej Octoprint, dá se tam zapnout webserver a pak teprve se to dá použivat na dálku.
Kamera telefonu tam rovnou nejde, ale samo to doporučí instalaci aplikace IP Webcam která udělá další webserver s obrazem z kamery.
Hodil jsem tam nějakej testovací objekt a dal tisk, jelo to OK..
... co se asi stane když dám aplikaci na pozadi nebo se zamkne displej říkám si... no co asi... tisk se chvíli po uzamčení androidu zastaví a je konec. bed a tryska ale topí dál zapíchlá v materiálu. A co hůr nespojí se to ani po zapnutí aplikace na popředí.. opět problém s rozpoznáním zařízení na usb. Reboot tiskárny a tabletu a už to zase šlo.
Seženu si OTG USB-C redukci a zkusím ještě novější telefon, ale tipnul bych si že na pozadí nebo při zamčení displeje to stejně nepojede. S tím mám dost problém.. sice se dá v aplikaci nastavit že nebude zhasínat displej, ale na to abych tomu svěřil třeba 10 hodinovej tisk a materiál třeba za 100 korun.. nejsem blázen
Androidu se v tomhle nedá věřit.
Zlatej Octoprint - pokud bych chtěl ušetřit použiju OrangePi za pětikilo, pokud chci hotový řešení tak RPi za litr a je to vyřešený a komfortní.
Tohle je fakt peklo pro masochisty na malý hodinový tisky možná, ale abych to nechal běžet a šel spát nebo odjel do práce..
edit: teď mě ještě napadlo.. navíc bude potřeba OTG redukce s odbočkou na napájení.. starej telefon rozhodně několik hodin takovej záhul nevydrží (displej + celkem náročná aplikace).
Takovou redukci už jsem dlouho neviděl.