Dinous píše:Jen pro info vyzkoušel jsem flex od MonoCure 3D Rapid FLEX100 a vážně je gumovej a to hodně.../quote]
Máš už nějaké dlouhodobější zkušenosti? U některého flexu to prý časem vytuhne, zkřehne, nebo při delší době ohnutí samovolně popraská... Tak se ptám po zkušenostech ze života.
grafix píše:...Elegoo Mars Pro, jenž má několik vylepšení - silikonové těsnění na krytu, uhlíkový filtr, lineární vedení osy Z, UV matrix podsvícení s vyšším výkonem, vylepšenou plochu tiskového držáku.....
No, uvidíme, jestli ten vylepšený matrix nebude spíš kámen úrazu
Už jsem narazil na stížnosti na facebooku a akorát jsem tiskárnu doma sestavil a koukám, že na stínítku je viditelná mřížka. Jak mají na ledkama čočky, tak to vytváří jakoby čtvercovou síť jasnějších ploch a temnější mřížky, podle některých to zanechává díry ve výtisku.
Tak jsem zvědavý na své pokusy. Podobně ten držák je prý lepší přebrousit postupně 800 - 1200 brusným papírem do hladka. A nakonec, v balení není náhradní FEP. Elegoo slibuje (i v manuálu to mají), že "za lajk na fb" pošlou jeden zdarma. Bohužel to platí pouze pro nákup z aliexpresu, kde posílají pouze do RU, z Amazon.de, kde nemají nic a z MyMiniFactory, kde také není k mání. Já koupil na 3D Jake, který mají uvedený, jako autorizovaný distributor, ale prý to není ten správný distribuční kanál a tudíž se to na něj nevztahuje... To oželím, ale asi rovnou objednám náhradní