Díky všem za postřehy.
Zkusil jsem během tisku zvyšovat hodnotu steps/mm a vada se projevovala stále stejně. Když jsem zkoušel tisknout celé kostky s nižšími hodnotami steps/mm tak se to projevilo jen v mezerách u plného infillu nahoře a dole (což je logické).
Externí teploměr doma nemám, zkusím někde sehnat a ověřit, že se teplota měří správně. Jinak podle displeje tiskárny tryska teplotu stále drží, výchylky jen na začátku +- 1°C.
Zkusil jsem přehodit trysku na 0,4mm a materiál PLA - kostička vyšla poměrně pěkně, jen je tam pořád vidět ghosting (na každé stěně více či méně viditelný):
U té druhé kostky jsem to v půlce stopnul a je tam vidět ta nerovnost stěn vždycky u rohů (hlavně druhá a třetí vnitřní vrstva). Vůbec netuším co to může způsobovat, ale děje se to i u kostek s prázdným infillem a ještě viditelněji:
Zkusím ještě udělat to samé s PETG. Retrakce jsem měl nastavené na 7mm a kompenzaci na 1mm3 (Cura, tryska 0,6), což mi historicky fungovalo - jinak jsem pozoroval dost silný oozing. Zkusím si s tím nastavením trochu pohrát a zkusit jestli se tam nevrací toho materiálu moc.