zemciko píše:No já objednal tohle: https://www.aliexpress.com/item/32985961383.html
sice to na doma neuživím ale bude se to hodit v práci. Tak teď přemýšlím kde k tomu nejlíp sehnat ty náhradní folie a nějaké resiny s rozumnými mechanickými vlastnostmi. Nechce se mi při těch cenách zas moc experimentovat na slepo. Taky asi nebude od věci koupi, za párset, UV lampu nejaké plastové boxy a bandasku ipa?
Taky mně dost straší to info o nepříjemných výparech během tisku. Což mně přivádí na myšlenku že by se hodilo do boční stěny dát panel s otvorem a udělat odsávání přes box s aktivním uhlím.
Kelant neni spatnej, ma docela velkou komunitu, firmware stale doladuji, ale ono zase na tom neni zas tak moc co resit. Jediny co zlobilo bylo ignorovani paramteru pri tisku z Chitubox.
Ono Anycubic s tema novejma Photonama a zmenou exportniho formatu a motherboardu si nadelal dost nepratel, tak uvidime, jestli Kelant ukradne jejich zakazniky. Jako je potreba pocitat tim, ze LCD je vetsi a rozliseni ne, takze Photon na drobny detaily bude lepsi, ale zase velikost modelu je nekdy dulezitejsi, pokud to nechces sroubovat z vice kusu.
A objednal si tu PLUS verzi s 4 sroubama na platforme nebo puvodni verzi s tim stredovym levelingem jak ma Anycubic?
Jinak resenim je jinej resin, ten ECO / BIO / plant Anycubic nebo jak tomu nadavaji vazne skoro nesmrdi a cisti se dobre.
IPA se da sehnat docela levne v Barvy a laky (alespon v Brne). Elektroobchody jako GME to maj dost predrazeny.
Na UV sviceni pouzivam 2ks UV lamp na nehty. Jednu mam z ciny a druhou tusim ze Softcomu, ale jsou skoro identicky. Na maly veci pouzivam jen jednu, na vetsi je k sobe slepim a oddelam spodni desticky a postavim na vysku. Myslim, ze to maji pod oznacenim Esperanza EBN001P a Esperanza EBN001W za cca 200Kc. Kdyz odejde jedna trubice, koupis celou novou lampu pri te cene a neresis.
Mimochodem to vypada dost podobne jako Photocentric lampa, kterou sou nekde zahlidl na 3D obchodech a urcite existuji i jine verze s mensim/vetsim prostorem vykonem apod.