Pár fotek ze stavby Yamboo3D - na díly použit PETG barvy Mint (Devil Design), místy v kombinaci s oranžovým PETG Mladeč. Jinak víceméně odpovídá Lubošovu rozpisu - jen je použit E3D V6 hotend. Podložka je nevyhřívaná, prostě je tam oboustrannými lepítky přichycený zbytek zrcadla co jsem tu měl se zbytkem podložky (objednal jsem na sCube nějaké 300x300 a mám podložku 300x200, takže mi pás cca 300x90mm zbyl).
první fáze:
tak 75% dokončeno, chybí elektronika. Závitová tyč byla zkušebně instalována před zkrácením, uříznout tyč z kalené oceli je opravdu zážitek ale zadařilo se. Tyč tl.6mm, stoupání myslím 2 nebo 4mm.
dokončená tiskárna s druhým tiskem (první byl kalibrační kostička). Musím odladit ještě chlazení - ofuk byl příliš silný a výsledkem bylo rozlepení vrstev, i když se jedná o PLA.
a tady detail na výsledek
Poznámky ke stavbě:
* je prakticky nutné mít předchozí zkušenosti se stavbou tiskárny, člověk pak ví co kam asi patří a co k čemu slouží (já jsem stavěl toto: Rebel II ze stavebnice a s návodem; pak jeho různé přestavby, pokusy o vylepšení; po pár letech stavba Rebel sCube zde podle Danova návodu, ale už s úpravou na 300x200 podložku; no a teď Yamboo 3D víceméně bez návodu jen podle Lubošových fotek)
* Luboš to má fakt dobře vymyšlené
* tiskovou desku mám na pevno, tak jsem na pevno nastavil i dojezd osy Z. Jde to, ale není to ideál. Čekám až mi přijde vyhřívaná deska 160x160mm, jestli to teda číňan inzeroval správně (
https://www.aliexpress.com/item/32952431799.html , uvidím co přijde). Až to přijde zkusím buď indukční senzor nebo touch senzor pro osu Z.
* držák hotendu (ve verzi E3D V6) možná potřebuje vybrat na průměr žeber ještě o 1-1.5mm víc - ze 3 chladičů co jsem tu měl šel zasunout dobře jen jeden, dva šly špatně a na sílu jsem to nedělal. Ale zase jsou to různé klony chladičů (už ani nevím kde jsem je objednával), tak nemusí odpovídat správným rozměrům.
* na řemeny jsem si musel vytisknout napínací doplňky, jinak byly volné, ale to je potřeba skoro vždy...
Ještě jednou dík, Luboši, za nápad a poskytnutí souborů.
Jiří