Tak jsem konečně dospěl k nějakému závěru co se týče externích driverů.
Ty po čínsku "upgradované" 32 krokové "TB6600" se mi podařilo po menších obtížích rozchodit, bylo potřeba v cinfiguration.h upravit:
// For Inverting Stepper Enable Pins (Active Low) use 0, Non Inverting (Active High) use 1
// :{0:'Low',1:'High'}
#define X_ENABLE_ON 1
#define Y_ENABLE_ON 1
a v adv. configuration zase:
// By default pololu step drivers require an active high signal. However, some high power drivers require an active low signal as step.
#define INVERT_X_STEP_PIN true
#define INVERT_Y_STEP_PIN true
Fungovaly ale jen v 16 krokovém režimu, v 32 to poskakovalo a vynechávalo kroky, co s tím je netuším.
Každopádně jsem ale provedl srovnávací test s A4988 a TB6560 na sadě 6 kvádrů 40x40x20mm tistěných každý jinou rychlostí od 30 do 80mm/s a výsledek je naprosto totožný. Nejsem schopen rozpoznat rozdíl.
Jemný moire efekt, který mi dříve vadil u A4988 byl patrně projevem 12V napájení.
Z hlediska kvality tisku jsou tedy TB6560 a TB6600 zbytečná komplikace a stejnou službu udělají laciné A4988 kde se dá navíc lépe nastavit proud o kompaktnosti nemluvě.
PS: DRV8825 jsou jednoznačně nejhorší a mají smysl jen na ztišení tiskárny. Jejich výsledky jsou v normálním i fast decay režimu neuspokojivé jak na 12V napájení tak na 24V.