Tak jsem se v noci konečně dostal k tomu, abych předělal svého Rebela na trapézy. Když pominu manuální práci,
kdy jsem musel občas něco dopasovat a sem tam přibrousit, tak mi Z pořád místo milimetru, jezdila 4mm.
Po pravdě už jsem byl trošku zoufalej co s tím, protože všechno sedělo jak mělo, včetně úpravy firmware. Asi milionkrát jsem měřil o kolik se Z zvedne při tisku vrstvy 0,2 i 0,3, při manuálním ovládání, při ručním otočením trapézu o 360%, všechno bylo 100x spočítané a nic...
Nakonec mě v 5 ráno napadal spásná myšlenka, podívat se co je uložené v epromce a hele... ono pořád 6400 kroků místo 1400. Nakonec pomohlo až přímo v menu tiskárny provést inicializaci eeprom, pomocí G-Code se mi to nepovedlo a tiskárna i po rebootu stále načítala původní konfiguraci...
Kdyby někdo řešil něco podobného, kdy mu tiskárna po úpravě firmware nefunguje jak má, doporučuji v Repetieru, nebo SimpliFy, případně jiném programu, zadat níže uvedené G-Code tiskárně a podívat se s jakým natavením vůbec pracuje.
M500 - Store current settings in EEPROM for the next startup or M501.
M501 - Read all parameters from EEPROM. (Or, undo changes.)
M502 - Reset current settings to defaults, as set in Configurations.h. (Follow with M500 to reset the EEPROM too.)
M503 - Print the current settings – ''Not the settings stored in EEPROM.'''
Téma prosím uzavřít jako vyřešeno
Rebel 2Z, trapézy, Marlin 1.1.x "bugfix" a spousta probdělých nocí...