Rebel píše:...Asi holt experimentátorů ubývá Průša něco udělá, Číňan to opráskne a pak všichni řeší jak to udělat doma a co nejvíc podobně, to moc nechápu
Tvůj závěr je v zásadě správný, ale trochu to tu rozvedu. Čas je nejcennější komodita, když po odečtení času věnovanému na práci a na rodinu zbydou každý den 1-2 hodiny na hobby je to fajn. Tebe baví designovat tiskárny a podle přítomnosti zde tomu věnuješ hodně času a energie.
3D tisk mě baví, ale není to moje hlavní hobby - jetě k tomu je rozdíl vytvářet věci pomocí 3d tisku na další projekty nebo pracovat na vylepšení technologie samotné.
Mám Průšu i Rebela - na i3 většinou tisknu a nic s ní neřeším. Na Rebelovi se mi líbí, že můžu něco poskládat a vyzkoušet sám podle tvého designu, ale detaily FW a elektroniky je potřeba doladit podle aktuální konfigurace- u toho se člověk lecos naučí. Když vidím, odlehčený bed s magnety (na RII nebudu přidávat na HB 300g), který mi spolehlivě funguje na druhé tiskárně, nevidím důvod to neobšlehnout. Mimochodem, takhle jsme obšlehli i autolevel sondu a motory s trapézy a je to vítané zlepšení.
Takže experimentátorů možná ubývá, ale spíš jen věnují čas něčemu jinému.