cr10spro píše:Ahoj, tak jsem si také pořídil tuto tiskárnu, ale nějak to s ní neumím. Už jsem si o ní přečetl spoustu článků, viděl spoustu videí, ale prostě nejsem schopný nastavit autoleveling. Buď jsem zajel do podložky, nebo naopak jsem moc nad, ale nejsem schopný to nastavit akorát. Už se mi jednou zdálo, že se to i povedlo, jenže po vypnutí a zapnutí tiskárny zase bylo všechno jinak. Navíc u podavače filamentu se mi vytrhává hadička, asi kvůli tomu, že je tryska příliš na podložce. Nepomohlo ani nastavení výšky čidla dle přiložené měrky naplocho a znova kalibrace. Podložka už nese stopy mého zoufalého počínání, a proto se obracím na vás, nejlépe na někoho z Prahy, kdo by mi osobně pomohl. Jsem za to ochotný i zaplatit.
Ahoj,
jsem mám tiskárny Ender 3 i CR10S Pro, nakoupené v ALZE, obě jsem reklamoval zhruba po 3- 4 měsících užívání.
Ender 3 přestala fungovat čtečka karet, reklamace proběhla výměnou. CR10S Pro jsem reklamoval právě z důvodu problémům s autolevelingem - pokud jsem ho spustil 2x za sebou, výsledkem byly dva odlišné výsledky a dále byl problém s vypínáním hotbedu třeba po 8-10 hodinách tisku. Výsledkem reklamace bylo její zamítnutí, s tím že se jedná o standardní výsledky v toleranci. Nicméně značkový servis tiskárnu zabalil tak, že mi byly vrácena tiskárna mechanicky poškozená. Musím kvitovat pozitivní přístup prodejc"ALZY", tiskárna byla obratem vyměněna za funkční.
Nyní k Vašim problémům:
1. Moje rada ohledně vytrhávání hadičky filamentu - stalo se mi to také, moje rada je trochu drsná, ale jde to vyřešit kancelářskou sponkou a zakroucením konců pomocí kleštiček, čímž se nahradí plastová pojistka
2. Ohledně nastavení : základním problémem je, že i místní prodejce neřeší překlad návodu k tiskárně, nicméně i kdyby byl přeložen, neodpoví Vám vše co je třeba k úspěšnému zprovoznění tiskárny.
- vše začíná tzv. jednoduchým sešroubováním tiskárny - není vše tak jednoduché - je třeba ověřit správnou geometrii celého stroje a ev. vše upravit po rozšroubování tiskárny, pomocí podložek - doporučuji. Jde o to, že nastavení tisku ve slicerech se řeší setiny milimetrů, ale geometrie konstrukce se Vám může rozejít i o několik milimetrů, což se zřetelně projeví jak nemožností srovnat hotbed, ale i následně na kvalitě tisků
- nastavení tiskárny je vždy nutno provádět se zahřátým hotbedem i tryskou
- ve videích na youtubu jsou rozporuplné informace týkající se nastavení senzoru pro autolevelingu.
Některá doporučení řeší výšku senzoru nad podložkou 2mm některá pak 1mm. Vyzkoušel jsem ten zhruba 1mm a zafungovalo to. Další možnosti je vypnout autoleveling.
3. Pokud jste z Prahy doporučuji abyste se obrátil na pana Richarda Mrázka (kontakt najdete u jeho videí)