od Alexco » 01.03.2016 10:57
No ono spíše to nebude tim bedem a jeho teplotou. U většiny materiálu je uvedená i jeho vlastnost. U ABS je uvedeno, že barevné se nehodí k tísku větších předmetu , na to se více hodí přírodní ABS, právě kvůli jeho smrštěni při chladnutí. Doporučuje se mít i po samotném výtisku prostor tiskárny ohřívat.... a postupně nechát chládnout... Má osobní zkušenost (jenom pro inspiráci, nikoli že nikdo to vemé jako nesmýsl), nenatíram stolek žádným lepídlem, nejdřív ze všeho jsem sklo vzál pod vodu a brusný papír(vodě odolný, jemný ) po chvili je sklo jemně zdrsněné a stačí jenom velmí slábá vrstvá juice, začál jsem používat jenom "špinávý" aceton, ve kterém jsem máchal štětec kterým jsem původně nanášel hustší Juice. A Abs se drží celou dobu jako přibité. Pla taky. Musí ale člověk chvili počkát na vychládnutí po tisku. Nemám ani krýt kolem tiskárny, ani jinák vyhřiváný prostor, jenom topí bed. U ABS do 100C u PLA beru do 50-tí... U ABS se spíše výtisk má tendenci u asi 6 vrstvy odchlipnout roh, ale nikdy ne první vrstvy.
Čištěni je celkem taky jednoduché, vychlázenou podložku jenom vemu želetkou, a abs juice odstraní se jako skoro neviditelný film... Nikomu to nevnucují, já experementují, ty experementuješ, řekneme to mezi sebou a třeba něco pozitivního vzníkne i pro jiného...
Nikomu to nevnucují, já experementují, ty experementuješ, řekneme to mezi sebou a třeba něco pozitivního vzníkne i pro jiného...