od pgdat » 09.02.2019 21:33
Ruční doladění výšky extruderu. jelikož nemám automatické nastavení osy Z, a občas je potřeba o nějakou tu desetinu doladit výšku extruderu udělal jsem malou změnu původního extruderu. Doufám, že se to bude někomu hodit. Také přikládám držák rámu osy Z. Je pevný a snižuje chvění celé tiskárny.
soubory
https://drive.google.com/drive/folders/ ... IrVxtWZTDb
Naposledy upravil
pgdat dne 10.02.2019 00:00, celkově upraveno 3
-
pgdat
-
od Rebel » 09.02.2019 21:57
Muzes to prosimte preexportovat a vlozit to sem znovu s mensim poctem polygonu, at se z toho chudak server "nepos..."?
Dan - Rebel ?
-
http://rebelove.org -
Nevyzkoušíš = nevíš - Rebel I-III, Rebel sCUBE, Anycubic i3 MEGA, Anycubic - Kossel Mini, MeCretor2-upravený, Anycubic Photon, RR1, RR400M
! Pro STL přílohy použij čudlík "UMÍSTIT DO PŘÍSPĚVKU" !
-
Rebel
-
- Images: 243
-
od pgdat » 09.02.2019 23:39
Hotovo díky
-
pgdat
-
od medapeta » 10.02.2019 08:50
Kolik to váží ?
Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...
-
medapeta
-
- Images: 57
od kroxigor » 10.02.2019 10:33
Nějak jsem to nepochopil, ale na snížení extruderu stačí doladit Z-endstop a pokud je i tak potřeba připlácnout víc tak v FW povolit BabyStep a doladit po setinkách.
Jakékoliv přidávání hmotnosti na extruder nepovažuji za dobrý nápad, potažmo ty díly nejsou rozumně tisknutelný bez podpor.
Mimochodem autoleveling nemám a ani ho nepovažuju za nutný radši vše doladím ručně...
PrusaSlicer2, Simplify3D, TinkerCAD, FreeCad, OnShape
-
kroxigor
-
- Images: 14
od pgdat » 10.02.2019 17:14
Po nastavení endstopu je lepší do něho nezasahovat, tato změna umožní si nastavit extruder kdykoliv, např při měně podložky a pod. Při tisku ABS je potřeba o pár setin oddálit trysku od podložky oproti PLA a pod. V nulové pozici Z pohodově nastavíš výšku, nemusíš to znova parkovat.
Materiál navíc je zanedbatelný, váha filamentu 00nic, m3 šroubek, dvě matičky a pružinka (použil jsem z distance stolku).
kroxigor píše:Nějak jsem to nepochopil, ale na snížení extruderu stačí doladit Z-endstop a pokud je i tak potřeba připlácnout víc tak v FW povolit BabyStep a doladit po setinkách.
Jakékoliv přidávání hmotnosti na extruder nepovažuji za dobrý nápad, potažmo ty díly nejsou rozumně tisknutelný bez podpor.
Mimochodem autoleveling nemám a ani ho nepovažuju za nutný radši vše doladím ručně...
-
pgdat
-
od medapeta » 10.02.2019 17:57
Stávající řešení je dostatečné, tohle je těžkotonážní přídavek, který ale ve výsledku nic neřeší.
Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...
-
medapeta
-
- Images: 57
od kroxigor » 10.02.2019 19:12
pgdat píše:Po nastavení endstopu je lepší do něho nezasahovat, tato změna umožní si nastavit extruder kdykoliv, např při měně podložky a pod.
Nechci ti do toho kecat, ale jaký je rozdíl mezi pootočit šroubkem na endstopu, nebo na tvém šroubku extruderu.
Na šroubku endstopu mám šnajtku a není problém posunout Z právě při výměně podložky či materiálu (už to mám v oku a stačí jen pár stupňů doleva/doprava)
-
kroxigor
-
od pgdat » 10.02.2019 21:59
V tom máš na sto pravdu, ale toto nastavení je nezávislé od endstopu. Dnes se mi přerušil tisk na 90 procentech s podložkou. Najel jsem z programu na výšku zbývajíciho tisku a sroubem na extruderu doladil výšku přesně na měrku.
je to prostě rychlejší a přesné, nemusím sjíždět na 0 v ose z.
kroxigor píše:pgdat píše:Po nastavení endstopu je lepší do něho nezasahovat, tato změna umožní si nastavit extruder kdykoliv, např při měně podložky a pod.
Nechci ti do toho kecat, ale jaký je rozdíl mezi pootočit šroubkem na endstopu, nebo na tvém šroubku extruderu.
Na šroubku endstopu mám šnajtku a není problém posunout Z právě při výměně podložky či materiálu (už to mám v oku a stačí jen pár stupňů doleva/doprava)
-
pgdat
-
od kroxigor » 11.02.2019 04:38
Z tvého příkladu bych se bál, že spustím extruder níž ... po tisku ho zapomenu zvednout a při houmu to narvu do podložky ...
Proto je myslím lepší řešit to endstopem což určuje právě vejšku trysky nad podložkou a "nesmí" se překročit ... když už potřebuju doladit vejšku pro jeden tisk tak pohybem os v menu a úpravou BabySteps které se po tisku smáznou a zase je tiskárna v defaultu osy Z ... narozdíl od tvého řešení které při neopatrnosti/zapomnětlivosti může zlikvidovat podložku/trysku...
pokud ti to vyhovuje OK já bych do toho nešel
-
kroxigor
-
Zpět na REBEL II