od peca » 20.11.2018 09:15
Po "letní" přestávce se vracím k tiskárně. Přehodil jsem ABS na PLA. ABS se mi ve sklepě (16 °C) hodně kroutí a zjistil jsem, že PLA se mi "zasekává". Problém je IMHO v tom, že mám HE RebelMod a aby mi pasoval do tělesa extruderu od R II.c, tak jsem musel trošku povysunout heatbreak z chladiče. Tím pádem je ale "rozbité" chlazení. Teoreticky ještě můžu zkusit PET-G, ale tu aktuálně nemám a nechci si "naskladnit" hromadu různého materiálu ještě něž začnu pořádně tisknout :/
Vím, že tu je upravený model tělasa pro E3D v6, ale ten asi na RebelMod také nebude pasovat. Mám tedy prosbu o pomoc či radu, jak postupovat.
1/ Jedna možnost je, je-li někdo ochotný mi upravit model tělesa Lubošova extruderu na RebelMod, vytisknout a poslat (jsem z JC, ale v případě nutnsti bych asi byl schopen dojet/zajistit vyzvednutí v Praza, Mladé Boleslavi, Liberci). Pochopitelně za úplatu. V tomto případě bych poprosil i o vytisknutí držáku motoru Y, který se mi teplem motoru zkroutil, ale není to asi úplně kritická závada.
2/ Druhá možnost je koupit komplet celý Extruder včetně pasujícího HotEndu - což mi přijde poněkud "overkill" a navíc se mi nepodařilo najít nic zaručeného. Možná někdo poradí kde takový komplet v ČR koupit.
3/ Teď mě ještě napadá třetí možnost - vytisknout standardní extruder na R II - tam by měl HE RebelMod v3.2 pasovat, akorát je tam zase problém s tím, že R II.c používá 10 mm tyče, že?