Porad se potykam s "blobama" na vytiskach, pokud tryska nekam prejizdi (viz. foto.) pri tisku PETG Spectrum (prvni vrstva 248st, dalsi pak 235st, podlozka natopena na 75 - ta asi mit vliv nebude
Tryska 0,4mm, vrstva 0,2mm.
Rozmerove vytisky sedi (zkousel jsem nekolik kosticek i kolecek). U objektu, kde se neprejizdi, je vse ok a vytisky jsou hezke.
Zkousel jsem ladit retrakce. Predni kridlo formule je tisknuto s retrakci 0,5 (viz. nastaveni "retrakce_mensi"), to co je videt na tiskarne, je s retrakci 3,5 (viz. nastaveni "retrakce_vetsi"). Dela to ale porad. Pri prejezdu trysky z jedne strany vytisku na druhou (viz. to co je na fotce jeste na tiskarne) i pres retrakci tece z trysky material, ktery pak dela ty bloby.
Ty retrakce jsou ale "blby" pri tisku prvni vrstvy s malyma objektama - dokaze to utrhnout tu prvni vrstvu. Je to sice resitelny ze pro prvnich X vrstev retrakce zakazu, ale ten material porad vyteka a nekde se proste napatla/uvolni.
Predni kridlo jsem zkousel tisknou s ukoncenim extruze 5mm predem, ale stejne to nevypada hezky. Zkousel jsem i snizit teplutu na 230 ale bez efektu (co ze jso hrbolky na spodni strane kridla je odlamanyma podporama, na kterych to bylo tisknuto).
To ze na konci tisku vyteka filament porad z trysky a pri vytazeni Z po vytisku nahoru udelat to co je videt na fotce je uz jen "detail". Na to jsem zkousel v endscriptu prikaz:
- Kód: Vybrat vše
{IF_EXT0}G1 E-4; reduce filament pressure
Ale je to porad stejny :/