Tak tiskárna už je ve stavbě, díly už pomale chodí, z číny převážně, takže to bude chvíli trvat. Hlavní myšlenka mé nové tiskárny je aby mě stavba bavila, takže tam budou asi občas pro někoho zbytečný věci. Zároveň má být relativně mechanicky jednoduchá, ale robustní. Snažil jsem se o co nejlehčí hlavu, aby se co nejvíc vyhnul ghostingu. Z toho důvodu jsem chtěl aji co nejkratší řemeny. Umí dva filementy skrz jeden mixující extrudér, hlavně kůli tisku rozpustných podpor. Tiskárna má 10 motorů!, proto Decima Z
Technika:
U řídící elektroniky padla volba na Raspberry Pi 3B+, která bude řídit dvě ovládací desky Fysetc F6, na kterých budou osazeny drivery TMC2130, na kterých se mě doufám podaří rozchodit senzorless homing. Jak už je v dotazu nahoře zmíněno, tak tiskárna bude mít nákláněcí tiskovou plochu na čtyrech krokových motorech. U motorů padla volba na 17HS19-0854S, nema17, 44Ncm, 11mH, 0,85A, což by mělo mít ideální charakteristiku pro slušný krouťák při vyšších rychlostech (taky je to více méně plnohodnotná náhrada za microcoon, akorát lehce slabší, ale zase aji o něco menší odběr). Hot end je od 3DSWAY XCR 2in1-V2 vůbec netuším jakej bude ale líbí se mě. Extrudér je zpřevodovaný 1:3 mé konstrukce. Vyhřívaná podložka bude 750W 310x310mm na 230V. Tiskárna poběží na 24V. Elektronika bude zakrytovaná naspod mezi motorama bedu, bude kompletně oddělena od tiskové protostoru, tak aby šla tiskárna jednoduše uzavřít, s tim je navržená celá tiskárna takže z ní nic netrčí. Tyče pojezdu budou 10mm od Hiwin (stojí pár kaček, tak proč ne), u těch tyčí pojezdu co se budou hejbat ještě pokukuju po těch lesklých karbonových, ale zatím se nenašel v dostatečné přesnosti. Ložiska budou kluzná typu Igus. Řemeny ještě hledám, protože ty bílé se mě težce neosvědčili (lanka se přelámou a řemen se natahuje), takže pravděpodobně padne volba na GT2 s číny, ale nějaký vylepšený, ten
hnědý.
Snad to s náhledu pochopíte, moc neumím kreslit, jsem samouk a se sestavama ještě hodně bojuji. Takže tam nejšou drobnosti jako rohovníky zakrytování, řemeny, podložka....