Rad bych se poptal na zkusenosti s timhle softem. Mam to v rukach nejakou dobu, ale mam pocit, ze cim vic to zkoumam tim horsi se to zda byt. Evidentne dle dotazu to tu par lidi pouziva a to i s sCube.
Problemu sem nasel tunu, nejvic me asi trapi, ze nastaveni dulezitych veci mi nejde najit/neexistuji.
1) asi nejvetsi problem, generovani drah je asi nejakym random generatorem, viz. priloha
Kdo mi to vysvetli, ma u me pivo.
2) nedokazu nastavit poradne rychlosti podstatnych veci. Vubec netusim jakym zpusobem propocitava snizeni rychlosti pro inner perimeter a jak donutit ruzny infill delat to co chci, nejspis to proste nejde a vsechno jede jednou rychlosti, podobne nedonutim brim ani skirt na jinou rychlost.
3) postscripting je totalni otres, banality musim resit slozite. Nejdriv vyhazet zakladni GCODE veci tim, ze je zapisu rucne a pak nasledne postpprocessem udelat replace apod. Dokumentace zadna a na foru se tomu vyhybaj. Takze sem musel mrknout do .exe a vydolovat a zkusit texty, zda se chytui a kde.
Jakmile clovek neco napise do Start GCODE, tak to zmizi z uvodniho kodu apod. Proste ten princip je fakt divnej.
Napr.
Layer change script:
M117 [current_layer]/total_layer_count [progress]% total_print_time_min
Post processing
{REPLACE "total_layer_count" "[total_layer_count]"}
{REPLACE "total_print_time_min" "[total_print_time_min]m"}
4) s DaVinci tiskarnama to ma chodit, bohuzel realita je takova, ze to funguje tak napul a dost veci musi clovek dohonit pres postprocess. Navic to nepozna, kdy tiskarna bezi a upload GCODE (resp. 3W) se zdari vetsinou az na podruhe, poprve to hodi nesmyslnou hlasku o read error.
5) Grafy teplot ukazuji nesmysl, asi problem moji konfigurace nevim, ale obcas tam vylitnou hodnoty 1575 a vic, nevim co to meri za teplotu. Dalsi den je to OK a pak zase. Vubec komunikace a verbose mode zlobi.
Mate nekdo napady, jak to doladit, kdyz vyrobce na to tak trochu kasle a tvrdi, ze to jak to funguje je spravne a ze dalsi veci, jako treba kontrola rychlosti jednotlivych typu pohybu neni treba.
Pouzivam jeste Cura a ta mi prijde skvela az na jednu vec = USB printing a vubec ovladani ala repetier host/pronterface. Proste tisknout primo z Cura je trosku takovy problemovy a nekdy nefunguje a je treba reste Rebela / Enderu.