Takže čínské "karbonové" tyče, které jsou určené úplně k něčemu jinému a přidáme k tomu čínská plastová pouzdra...
Nejspíš měnit nebudu a zůstanu u : https://www.arkov.cz/p/tyc-w-10-h6-x46c ... ina-216407
Georrge píše:Sorry hoši, ale plácáte nesmysly (a nebo nesledujete můj thread o stavbě tiskárny). Tyhle tyče nejsou žádný plast vyztužený karbonem, je to plnohodnotný karbon... kdo nechce čínu, ať si koupí pořádný karbon, kdo nechce čínské pouzdra, ať si koupí originály od Igliduru, já vám tu jen dávám příklady a mé zkušenosti, ale pokud je nechcete, taky se na vás můžu... víte co.
Jinak měření čísnkého karbonu jsem dělal. 10mm karbonová tyč má stejnou (přesněji o chlup lepší) tuhost (prohnutí), než 8mm ocelová tyč. Váží ale jen 1/3 toho, co ta ocel. Na měření životnosti neexistuje žádný rychlotest, údaj o tvrdosti je sám o sobě k ničemu, pokud se vyberou nevhodná pouzdra. Je potřeba to vždy brát jako kombinaci.
Georrge píše:Píšu poslední post, na tohle fakt nemám sílu.
Georrge píše:Na mém měření není nic špatného a nikde nepíšu, že mi u oceli vyšlo víc jak 185-210GPa (asi neumíš číst, protože jsem psal, že jsme měli karbonovou tyč, která měla modul pružnosti vyšší jak 210GPa, ne že jsem měřil ocel která měla víc).
Georrge píše: Fakt netuším, kde jsi k těm číslům přišel, ale i wiki má u karbonového kompozitu modul pružnosti 181GPa, případně 30-50GPa pro jiné složení (protože tyhle hodnoty se opravdu hodně liší v závislosti jak na typu samotného karbonu, tak i pojiva.
Georrge píše:K těm ostatním blbostem cos napsal se nebudu vyjadřovat. Napřed si nějakou karbonovou tyč kup, změř si ji, a až pak něco piš, protože tu fakt šíříš lži.
Zpět na Jiná verze či vylepšení?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 27 návštevníků