Proč by to nemělo být použitelné? Já jsem koupil
tyhle a jak jsem psal, průměr je 9,96 až 9,99 což je sice o trošku horší než broušená ocel, ale jinak je to docela dobré. Pouzdra mám
Iglidur J a tření je úplně v pohodě. Možná lehce horší než na oceli, ale rozhodně nic zásadního. Kapka oleje a běhá to velmi hladce.
S těmihle pouzdry je ale problém v tom, že jsou vyrobené s docela velkou vůlí, zalisování do vytištěného dílu nepřipadá v úvahu, musí se zalisovat do ocelové či hliníkové trubky (ideálně s trochu menším vnitřním průměrem, než je doporučený) a pak teprve vložit do tištěného dílu. Tím zajistíš i mnohem lepší souosost pouzder. A dá se takhle laborovat a ladit vůli pouzdro/tyč, takže to pak může běhat docela natěsno (ikdyž tak těsné, jako kombinace bronzové pouzdro/broušená ocel to nikdy nebude).
Pokud máte v dílech prostor na větší pouzdra, nebo nemáte možnost honit nějaké přesné průměry v ocelových/hliníkových trubkách, myslím že by šly použít i klasické
plastové pouzdra. Ty jsou ale taky docela náchylné na ovalitu díry, do které je dáváte, takže tištěné díly ideálně projet vrtákem/výstružníkem.
Docela uvažuju, že zkusím na ty karbonové tyče dát bronzové pouzdra, co to udělá. Třeba to nebude takový průser