Když se mi PLA v celokovu sekne, tak vždy u první vrstvy a je to způsobené tím co jsem popsal, ne tím co jde do hotendu za druh PLA. Princip je ale vždy stejný a myslím že i u vyšších vrstev, prostě to nedostatečně odchází a vrací se to zpět kde to vychladne a ucpe break. Řešením není olej ani cokoli přidávaného do struny, ale jiný break.
Jinak na e-shopu to Dan píše v popisu. Viz.:
http://obchod.rebelove.org/hotendy-a-tr ... mplet.htmlCituji: "Tato verze s celokovovým breakem je vhodná pro materiály s vyšší teplotou tavení (>220°C) jako je ABS, ABS-T, PETG, PMMA atp. Pro tisk PLA doporučuji použití breaku s PTFE vložkou."
Takže ještě jedna a asi lepší upřesňující rada, pokud chceš tisknou PLA, pořiď si raději break z vložkou...
Já to tak u téhle konkrétní tiskárny neměl, protože na rebelmodu bez vložky tisknu jen PET a ABS a na PLA mám jiné tiskárny vždy s teflonovou vložkou. To co jsem popsal byl výsledek jen u experimentů v rámci kalibrace autolevelingu, kde jsem zkoušel různé materiály. PLA by mě celokovem tisknout jinak nenapadlo, i když teď se jako vždy vyrojí stopadesát lidí, kteří budou tvrdit jak s ním tisknou všechno bez problémů a matlají a patlají do toho klidně i lubrikant své staré místo toho aby to používali tak jak se má. To už tu mnohokrát bylo a je to mimo téma této diskuse.
Mínusové body mému profilu zde udělil výhradně uživatel tom666, který se na foru již nevyskytuje.
Měl zřejmě pocit, že pravda se tu psát nesmí...