To je právě to, taky se bojím, že úplně rovný heatbed mi nepřijde. Trochu doufám, že by se ale mohl srovnat rovným sklem (zrcadlem) větší tloušťky, ale když dám 3mm heatbed a na to 4mm (nebo i klidně 5mm) sklo, tak budu muset sehnat nějaké tlusté spony
chtěl jsem ty z ultimakeru (má je i rebel na shopu), ale ty jsou myslím jen do 5 nebo 6mm. Klasické spony na papír nechci, zabírají hodně místa. Ale pokud by to ani sklo nesrovnalo, tak spojím obě strany L profilem, doprostřed vyvrtám díru a podepřu heatbed i v prostředku.
Jeden motor by asi stačil, ale asi tam nechám ty dva. Mám doma 4 tak aspoň je využiju
jsou to 30mm verze, takže jsou slabší a na trapézech budou matice s vymezením vůle, a ještě nevím, kolik odporu kladou, tak tam nechám ty dva.
Jinak spojení řemenem není nutnost, ale hodí se to. Na rebelovi se mi občas motory rozladí o nějaký ten mikrokrok a protože tam mám trapézy s 8mm stoupáním, tak to je docela poznat a člověk má věčně rozladěnou první vrstvu. Na původních závitovkách se stoupáním 1mm to nemusí být tak znát a proto nejsou potřeba. Navíc s malým stoupáním jedou motory podstatně víc zlehka, a proto ani nemají takovou tendenci se rozladit.
EDIT: řešením by bylo vyprdnout se na originální hliníkový heatbed a vyrobit si svůj. Stačil by tak 1,5mm hliníkový plech, na to 4mm zrcadlo a zespod topící dečku (nebo jak se tomu říká). Tenčí plech by se pod zrcadlem snadněji srovnal, jestli by si ale zachoval rovnoměrné rozložení tepla, jako 3mm originál, to je otázka (ale já myslím, že by to nemuselo být o moc horší).