Trochu toto téma oživím. Dlouhodobě mám podobný problém, celou dobu jsem myslel, že to je bug v Simplify3D (ostatně v jeho tématu se to řešilo), ale nejnovější verze to dělá stále, tak jsem se rozhodl s tím trochu laborovat.
Tvar nerovností je vždy trochu jiný. Přišel jsem na to, že jediné, co tvar nerovností ovlivňuje, je nastavení extruderu (tedy zadaná síla filamentu, nebo multiplier extruderu). Níže obrázek pro různé nastavení extruderu.
Rychlost tisku na to nemá vliv, na fotce níže je zase jiné nastavení extruderu a v průběhu tisku (asi v půlce) jsem zvýšil rychlost tisku z 30mm/s na 45mm/s. Kvalita se trochu změnila, ale nerovnosti zůstaly nezměněné.
Myslel jsem, že to je vlastnost simplify, protože když jsem kdysi zkoušel repetier, tak to nedělal. Zkusil jsem i poslední verzi Cury, protože repetier mi úplně nevyhovoval (respektive se simplify se pracuje lépe). K velkému překvapení to Cura dělá taky, ale zrcadlově (na obrázku jsou výtisky se stejným nastavením extruderu, i rychlosti).
Repetier to nedělá, ale jelikož ho nepoužívám, tak tu mám nějakou starou verzi, tak u poslední to může být jinak... vypadá to na rozdíly v řízení extruderu mezi programy, chybu v mechanice bych asi nehledal, pulzující driver by to asi dělal pořád nezávisle na programu.
Neřešili jste někdo něco podobného? Nevím moc čím by se to dalo vyřešit, snad jen zpřevodovaným extruderem.
FW v tiskárně mám Merlin, ale bohužel si nepamatuju verzi