kroxigor píše:Ani ne ...
při Slicovat to jen vypočítá a nakreslí dráhy pro náhled = rychlejší
při Uložení již počítá i s akceleracema, rychlostma a dalšíma parametrama = pomalejší
Stejně rovnou ukládám na SD tak mi to je fuk ... náhled používám jen pro neznámé objekty k náhledu první vrstvy
Btw jeste sem zapomnel vznest otazku. Je mozny ty nahledy nejak ovlivnit ve Slic3r co se tyka vzhledu. Vim ze ani v repetier host ten nahled uplne nesedi s realitou at nastavuju co nastavuju.
Mel sem za to, ze by mohlo jit se co nejvic priblizit realite co se tyka prurezu tisknute drahy. Ale zatim sem vzdy skoncil na tom, ze v nahledu to treba vypada, ze je tam mala mezera a v realu je to naopak prelite i kdyz mam vse nastavene jak nejlip to jde.
Pokud srovnam nastaveni a vysledny tisk tak to docela sedi, jak spojeni perimetru tak i vnitrni a vnejsi rozmery, akorat ten nahled je mimo.
Priklad:
Tryska oznacena 0.4 ma neco mezi 0.4 a 0.45 mm podle vuli odhadem 0.42mm, width mam nastavenou na 0.47mm (prijde mi to tak akorat u tyhle, aby to malinko upechovalo) , filament 1.75mm (mam asi kliku na filament a skutecne ta tloustka lita minimalne) vyska pochopitelne dle aktualniho tisku 0.1 az 0.25mm a krok extruderu zkalibrovanej.
V repetieru je tam vic moznosti ale stejne ani jedna nesedela. Kresli to v podstate kosoctverec tazeny po krivce mi prijde. V realu je to samozrejme spis rozmacknuta elipsa nebo jak to nazvat.
Asi je to proste zjednoduseni a nemam to resit, ani tomu nahledu verit, ze?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
XYZ DaVinci 1.0 Pro 3in1, Rebel II V33, ENDER 4 COREXY+Direct MOD, Rebel III (momentalne rozebran), Poseidon DUO, Anycubic Kossel Linear Plus, Anycubic Photon, Anycubic Photon S, Kelant S400 Plus, HEVO ve vystavbe