Ahoj všem, trochu se trápím s teplotou hotendu. Rebel II hotend čína.
Dosavadní tisk cca 2 měsíce bez obtíží, teď dochází k tomu, že hotend natápí OK, ale zhruba 10 stupňů před cílovou teplotou se vše neskutečně zpomalí a tisk se zahájí až po dlouhé době.
Provedl jsem autokalibraci PID dle vlákna v FAQ, ale bez úspěchu. Nicméně potřebuju ověřit, že vše dělám dobře. Po spuštění příkazu M303 E0 S200 C8 proběhne nahřátí hotendu a to až na požadovaných 200 stupňů a to velmi rychle a bez optíží (tělískem to nebude, zkoušel jsem různé teploty a vždy OK), vyhodí mi to 3x bias a první sekvenci classic PID, další bias a další sekvenci classic pid a ještě jednou bias+pid s informací o ukončení akce a výzvou na vložení PID konstant do konfiguráku, nebo eepromky. Ale potíž je v tom, že všechny tři classic PID co vyhodí se hodnoty celkem rozcházejí. Tedy jsem vzal vždy poslední a ručně je vepsal do eeprom dle prvního příspěvku ve FAQ. Takže, nejen, že se mi při jednom měření liší hodnoty všech tří konstant, ale při opakovaném měření je výsledek opět jiný.
Příklad jednoho měření:
P 30,33 31,71 25,44
I 3,86 4,13 3,18
D 59,64 60,83 50,81
Zapsal jsem P 25,44 I 3,18 D 50,81 Uložil, resetoval tiskárnu, zkusil tisk a výsledek stejný. Další autokalibrace, odlišné výsledky, zápis a chování stejné. Nejspíš někde dělám botu. Omlouvám se za slohovku, ale chtěl jsem problém popsat řádně.
Díky za jakoukoli radu, pby.