Tak se mi po celoletní odmlce (zahrada a tak) podařilo dokončit a relativně doladit kostku. Musím říct, že její dotáhnutí do kompletního stavu je obtížnější než pro Rebel II - myslím si, že pro úplného začátečníka je jako první tiskárna nevhodná. Rebel II je v tomto lepší.
Testovací výtisky jsou dobré. Rozhodně to už teď vypadá, že mechanicky bude lepší než Rebel II. Tisknutelný objem je 20 x 30 cm x cca 255 mm na výšku - s tou výškou by se možná dalo ještě trochu pracovat, nějaký 1-2 cm by se možná daly ještě získat. Ale v tuto chvíli jsem spokojen. S drivery TMC2208 na osách X, Y i Z je tiskárna parádně tichá, jen šumí ventilátory. Jinak, mám tam zapojen zdroj 12V 360W, který i tu desku 20 x 30 cm natopí na 102°C během cca 10minut.
2 věci k ventilátorům - tedy ofuku výtisku. Nejdřív jsem jej vytiskl z PETu, na PLA fungoval jakž takž. Ale při tisku ABS - podložka 102°C - se zkřivil teplem tak, že drhnul o výtisk. Takže přetisknuto z ABS. A pro ostatní zvažující stavbu - minimálně díl pro Ofuk výtisku, lépe i Pojezd extruderu vytisknout z ABS. Ostatní může být z PETu.
Druhá věc. Radiální ventilátor 40mm mi nefunguje dostatečně - tisk menších objektů z PLA nebo někdy i PETu se nestíhá uchladit - asi musím poladit ještě teplotu tisku. Ale pokud by měl někdo Ofuk výtisku pro 50mm radiální ventilátor nebo případně 40mm axiální, mohl bych poprosit o jeho poskytnutí?
Děkuji velmi
Jiří