Vím že tu pár jedinců sestavu MKS SBASE + Smoothieware provozuje, tak prosím o rady.
Tiskárna Rebel II.c (= Rebel s větší plochou + trapézy 8×8).
Prokousávám se návodem https://www.instructables.com/id/Configuring-MKS-Sbase-V12-32-bit-Controller-Basics/, ale napadají mě věci, které tam zatím nikde nevidím a v konfigu jsem je doposud neviděl, případně mi chybí zkušenost.
1/ Maximální rychlosti pojezdů a extruze - co as itak lze na Rebelovi nastavit pro začátek, abych to hned neoddělal? Pochopitelně začnu od nižších čísel, leč nemám ani tucha od jakých hodnot začít. Respektive, jestli když nastavím třeba travel na 200 mm/sec, tak je to v poho a mám řešit spíše proud do motorů...
2/ Podobně, ale rychlost extruze. Tam si říkám, že přepálit rychlost extruze = ohoblovaná struna a bordel v extruderu, tak že asi 2× opatrně.
3/ Osa Z má dva motory. To je jediné co vím, jak to nakonfigurovat netuším, hledám, ale dobrá rada nad zlato!
To je zatím co mě tak napadlo. Rád bych večer testnul kostku, ale nevím nevím
// PS: Jestli tu má někdo "padesátku", respektive znalosti: jak moc průšvihový je zapojit PC na jinou fázi, než tiskárnu a potom to propojit USB kabelem? Mám ve sklepě každou zásuvku na jinou fázi? U pračky a mrazáku je to jedno, ty nejsou propojený dohromady. Prozatím mi pomůže pes, ať to mám na jedné fázi radš...