Tak jsem taky experimentoval s přesností cteni teplot u desky MKS Gen v1.4., zdroj „Carspa“ 400w 24V (stažený na 22V). Abych vyloučil jiné vlivy, tak jsem měřil jen pokojovou teplotu když je tiskárna v klidu. Na usb kabelu jsem pro jistotu přerušil napetovy kablik, aby se deska napájela skutečně jen ze zdroje. Deska, zdroj i termistory jsou úplně nové.
Zde graf z repetiera:
Dále jsem zkoušel připojit kondenzátor 2200uF 35V podle doporučení na aux-1 5v a gnd. V grafu je vidět mírná reakce, ale ne moc k lepšímu.(připojen v case cca 59:15
Jak je vidět teplota neustále rychle osciluje povetsinou do +/-0,5 stupně, občas je to ale i o stupeň a několikrát jsem zaznamenal na displeji tiskárny momenty, kdy se teploty najednou rozhodily o +/- 4 stupně. Bohužel k tomu ale nedošlo během připojení na repetier, takze nemám screen.
Dále jsem zaznamenal že i rozhýbání motorů lehce zhoršilo výkyvy, ale mohlo se jednat jen o náhodu.
Při připojení na napájení jen z USB žádné větší zuby na grafu nejsou.
Následně jsem zkoušel i desku MKS Rumba+ ale výsledek nebyl o nic lepší.
Rad bych tedy zkusil použít ten stabilizátor LM7805, ale potřeboval bych trochu upřesnit jak jej použít. Obvod podle Lubosova schéma v prvním příspěvku by ještě nebyl problém, ale nejsem si jistý kam se to má cele pripojit/napájet. Taky v předchozích příspěvcích padla zmínka, že by se měl vyřadit stávající regulátor na desce.
Doma mi leží ješte tenhle modul kdyby náhodou byl třeba nejak použitelný.
https://www.ebay.com/itm/L7805-LM7805-S ... 3ae9779e9b Chtěl bych tedy poprosit Luboše, Dana případně někoho kdo podobné řešení taky použiva, jestli by nemohl přesněji popsat co kde přepájet. Zkusim cokoliv, diky moc